Antena 3 CNN Actualitate Viorica Dăncilă, despre venirea Suveranului Pontif în România

Viorica Dăncilă, despre venirea Suveranului Pontif în România

Viorica Dăncilă, despre venirea Suveranului Pontif în România
30 Mai 2019   •   14:29

România are privilegiul să fie vizitată din nou de un Suveran Pontif, de data aceasta de Papa Francisc, la 20 de ani după vizita istorică a Papei Ioan Paul al II-lea, a declarat joi prim-ministrul Viorica Dăncilă. 

"Avem onoarea să primim, începând de mâine (vineri - n.r.), vizita în România a Sanctităţii Sale Papa Francisc. România are privilegiul să fie vizitată din nou de un Suveran Pontif, de data aceasta de Papa Francisc, la 20 de ani după vizita istorică a Papei Ioan Paul al II-lea. Guvernul României a oferit tot sprijinul pentru pregătirea acestei vizite istorice şi ne-am asigurat că instituţiile statului vor fi la datorie pentru o cât mai bună organizare şi desfăşurare a acestui important eveniment. Îl vom întâmpina pe Sfântul Părinte cu toată căldura, ospitalitatea şi deschiderea specifice poporului român", a subliniat Viorica Dăncilă, joi, în debutul şedinţei Executivului. 

Premierul a menţionat că vizita Papei Francisc are loc în perioada în care ţara noastră deţine preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene. 

"România este la nivel european un model în privinţa libertăţii religioase, a relaţiilor foarte bune între diferitele comunităţi religioase şi etnii convieţuitoare şi, implicit, o ţară cu o largă deschidere democratică şi europeană", a afirmat Viorica Dăncilă. 

Papa Francisc începe vineri o vizită apostolică de trei zile în România. Aceasta are loc la distanţă de 20 de ani de la ultima vizită a unui Suveran Pontif în ţara noastră - Papa Ioan Paul al II-lea. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close