Antena 3 CNN Actualitate Viorica Dăncilă, reacție după atacul SUA din Siria

Viorica Dăncilă, reacție după atacul SUA din Siria

Viorica Dăncilă, reacție după atacul SUA din Siria
Sursa foto: foto: gov.ro
14 Apr 2018   •   15:27

România susţine şi este solidară cu acţiunea fermă de răspuns a SUA, Marea Britanie şi Franţa în Siria, ca urmare a atacului chimic din 7 aprilie, a anunţat Guvernul, printr-un comunicat transmis AGERPRES.

"Guvernul României reiterează condamnarea atacului chimic din 7 aprilie 2018, soldat cu victime în rândul populaţiei civile, în termenii cei mai categorici. România susţine şi este solidară cu acţiunea fermă de răspuns a SUA, Marea Britanie şi Franţa în Siria, ca urmare a atacului chimic şi reiterează sprijinul ferm pentru orice efort al comunităţii internaţionale destinat încetării conflictului din Siria", se precizează în comunicatul Guvernului.

Statele Unite, Marea Britanie și Franța au bombardat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, mai multe obiective guvernamentale situate pe teritoriul Siriei.

Mișcarea celor trei state vine în semn de răspuns la presupusul atac chimic al regimului sirian susținut de Rusia, care a avut loc într-un orășel din Ghouta de Est, weekendul trecut, informează BBC News.

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat vineri seara (ora locală) într-un discurs de la Casa Albă, o operaţiune militară în curs contra Siriei, împreună cu Franţa şi Regatul Unit, pentru a pedepsi regimul lui Bashar al-Assad pe care îl acuză de atac cu armă chimică contra civililor.

Statele Unite şi aliaţii lor au lansat peste 100 de rachete asupra Siriei, iar "un număr semnificativ" dintre ele au fost interceptate de forţele siriene, a transmis sâmbătă Ministerul Apărării rus, citat de AFP.

"Peste 100 de rachete de croazieră şi rachete aer-sol au fost lansate de Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa de pe mare şi din aer asupra unor obiective siriene militare şi civile", a precizat ministerul într-un comunicat citat de agenţia oficială de presă RIA Novosti.

"Un număr semnificativ" dintre aceste rachete au fost doborâte de apărarea aeriană siriană, a adăugat Ministerul Apărării rus.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: viorica dancila
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close