Antena 3 CNN Actualitate Virusul mortal Ebola ar putea să se propage rapid. Avertismentul MAE pentru românii care vor să călătorească în Africa

Virusul mortal Ebola ar putea să se propage rapid. Avertismentul MAE pentru românii care vor să călătorească în Africa

Virusul mortal Ebola ar putea să se propage rapid. Avertismentul MAE pentru românii care vor să călătorească în Africa
Sursa foto: Foto: www.channelstv.com
29 Iul 2014   •   17:44
Ministerul Afacerilor Externe îi informează pe cetăţenii români care se află sau care intenţionează să călătorească în Africa de Vest cu privire la riscul de infestare cu febră virală hemoragică produsă de virusul Ebola.

MAE recomandă cetăţenilor români să evite, pe cât posibil, călătoriile în zonele afectate de epidemie, iar celor aflaţi deja pe teritoriul statelor afectate, să urmărească mesajele emise de autorităţile locale şi să respecte regulile de conduită şi de igienă recomandate.

Cele mai multe cazuri de febră virală hemoragică au fost înregistrate în Guineea-Conakry, Liberia, Sierra Leone, confirmate prin analize de laborator. În Mali există cazuri neconfirmate încă prin analizele de laborator.

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), majoritatea cazurilor de infestare cu acest virus se soldează cu decese.

Virusul ar putea să se propage rapid

Autorităţile americane în domeniul Sănătăţii au avertizat luni că virusul mortal Ebola ar putea să se propage "ca un foc de pădure" şi le-au cerut persoanelor care călătoresc în Africa de Vest să adopte un maximum de măsuri de protecţie, relatează AFP.

În Africa de Vest se înregistrează cea mai dură epidemie de febră hemoragică din istorie.

Centrelul de Control şi Prevenţie a Bolilor (CDC) din SUA se pregăteşte să facă faţă posibilităţii ca un călător bolnav să propage boala în Statele Unite."Îngrijorarea noastră este ca epidemia să fie "însămânţată" altundeva. Ca un foc de pădure, ea se poate răspândi plecând de la un singur arbore, prin scântei", a adăugat Monroe.

Peste 670 de morţi în trei ţări


Liberia a anunţat luni închiderea unei părţi a frontierelor, într-o încercare de a eradica propagarea acestei epidemii de febră provocată de virusul Ebola. Epidemia s-a soldat cu peste 670 de morţi în trei ţări şi continuă să se extindă. Nigeria a confirmat primul caz săptămâna trecută.

Epidemia a izbucnit în Guineea, după care s-a extins în Liberia şi apoi în Sierra Leone.

Doi americani, dintre care unul este medic, angajaţi în lupta împotriva epidemiei în Liberia, au fost contaminaţi. Ei au fost plasaţi în carantină.

Virusul Ebola se transmite prin contact direct cu sângele, lichidele biologice sau ţesuturile persoanei infectate. Febra hemoragică pe care o provoacă se manifestă prin hemoragie, vomă şi diaree. Rata mortalităţii bolii este cuprinsă între 25 şi 90% în cazul oamenilor şi nu există un vaccin omologat împotriva ei.

×
Parteneri
Elevii vor avea o oră în plus pe săptămână, din anul școlar 2023-2024
x close