Antena 3 CNN Actualitate Vom avea parte de un week-end INCENDIAR. Temperaturile vor depăşi 40 de grade Celsius!

Vom avea parte de un week-end INCENDIAR. Temperaturile vor depăşi 40 de grade Celsius!

Vom avea parte de un week-end INCENDIAR. Temperaturile vor depăşi 40 de grade Celsius!
Sursa foto: Foto: Mediafax
23 Aug 2012   •   23:35

Meteorologii anunţă că vom avea un week-end incendiar, cu vreme caniculară şi temperaturi ce vor trece de 40 de grade Celsius.

JOI NOAPTE (23/24 august)


În Bucureşti cerul va fi senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimã va fi de 19...21 de grade.

În ţară cerul va fi mai mult senin, exceptând regiunile nordice şi nord-estice, unde vor fi unele înnorãri şi, mai ales în primele ore ale nopţii, izolat vor fi condiţii de averse şi descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile minime se vor situa între 9 grade în depresiuni şi 26 de grade în Dealurile de Vest.

VINERI (24 august)


În Bucureşti
vremea se va menţine canicularã, iar disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã 39...40 de grade, iar minima de 20...22 de grade. Presiunea atmosferica nu se va modifica semnificativ.

În ţară vremea se va menţine canicularã, iar disconfortul termic va fi accentuat în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va fi mai mult senin. Unele înnorãri şi izolat averse, însoţite de descãrcãri electrice şi, posibil, grindinã, se vor semnala, dupã-amiaza, în extremitatea nordicã a ţãrii şi la munte. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 şi 41 de grade, mai scãzute pe litoral, iar cele minime se vor situa între 10 grade în depresiuni şi 26...27 de grade în Dealurile de Vest. Presiunea atmosferica nu se va modifica semnificativ.

SÂMBĂTĂ (25 august)


În Bucureşti vremea va fi în continuare canicularã, iar disconfortul termic accentuat. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 40 de grade, iar cea minimã va fi de 21...23 de grade. Presiunea atmosferica va fi în uşoarã scãdere.

În ţară vremea va fi în continuare canicularã, iar disconfortul termic accentuat în toate regiunile. Cerul va fi mai mult senin, dar cu unele înnorãri dupã-amiaza la munte, unde vor fi condiţii de ploi slabe. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperaturile maxime vor fi de la 29...31 de grade pe litoral, pânã la 42 de grade în Lunca Dunãrii, iar cele minime între 11...12 grade în depresiuni şi 27...28 de grade în Dealurile de Vest. Presiunea atmosferica va fi în uşoarã scãdere.

DUMINICĂ (26 august)

În Bucureşti vremea se va menţine canicularã, iar indicele de confort termic temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 39...40 de grade, iar cea minimã va fi de 20...22 de grade.

În ţară vremea va fi canicularã în toate regiunile, iar disconfortul termic se va menţine accentuat. Cerul va fi variabil şi pe arii restrânse, dupã-amiaza şi seara, în nord-vestul şi centrul ţãrii, precum şi în zona de munte, vor fi averse, descãrcãri electrice şi izolat, posibil, grindinã. Spre sfârşitul intervalului, nebulozitatea se va accentua treptat în regiunile vestice şi nord-vestice, unde fenomenele de instabilitate atmosfericã se vor semnala local. Vântul va sufla slab pânã la moderat, cu unele intensificãri la munte şi izolat în timpul ploilor, trecãtor şi cu aspect de vijelie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 32 şi 40 de grade, iar cele minime se vor situa între 15 şi 25 de grade, mai scãzute în depresiuni.

Pentru informaţii complete despre starea vremii, accesaţi site-ul meteoplus.ro.

×
Subiecte în articol: prognoza meteo vremea canicula
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close