Antena 3 CNN Actualitate Vrei o casă nouă? Ce alegi: unul dintre numeroasele proiecte de case sau achiziția unei case mai vechi?

Vrei o casă nouă? Ce alegi: unul dintre numeroasele proiecte de case sau achiziția unei case mai vechi?

Vrei o casă nouă? Ce alegi: unul dintre numeroasele proiecte de case sau achiziția unei case mai vechi?
de Georgiana Adam    |    16 Feb 2021   •   13:53

Există multe motive pentru a alege o casă cu teren, dar mulți viitori proprietari care se află în căutarea unor proiecte case se întreabă: este mai bine să cumperi sau să construiești o casă? Acest ghid este destinat să te ajute să iei o decizie corectă.

Pro și contra - construirea propriei case sau cumpărarea unei proprietăți ex istente?

Într-un proiect de această dimensiune, prețul și cadrul financiar joacă un rol major. Abilitatea de a planifica este un pilon important, atunci când vine vorba de a începe drumul spre a deține o casă.

Atunci când cumperi o proprietate , un avantaj este cunoașterea relativ bună a costurilor. Cu toate acestea, pot fi necesare lucrări ulterioare de conversie sau renovare, care la rândul lor implică costuri de sume necunoscute.

Când construiești o casă , prețurile sunt mai greu de înțeles, dar acest lucru se datorează faptului că îți poți implementa propriile dorințe și îți poți construi propria casă personalizată. Oricine dorește să construiască modelul de catalog al unei case exact așa cum se arată, cunoaște prețul de achiziție încă de la început.

Cumpărarea unei case este mai ușoară, dar implică multe compromisuri

Dacă compari complexitatea proceselor, achiziția este inevitabil puțin mai ușoară decât construirea unei case, deoarece trebuie și pot fi luate mai puține decizii în general. Și când vine vorba de problema proprietății, procesul de construcție reprezintă o sarcina (nu întotdeauna ușoară) de a găsi o firmă de construcții potrivită. 

Locație - Mediul potrivit pentru propria casă

Deși locația sau șantierul unei case pot fi selectate teoretic în mod liber, în practică pare mai dificil. Furnizorii de construcții de case ajută la găsirea unui teren și oferă contracte de rezervare. Aceste contracte de construcție de case vor intra în vigoare numai după ce finanțarea și proprietatea dorită au fost stabilite în perioada convenită.

 Casele și proprietățile din locațiile căutate în mod special sunt de obicei  mai scumpe . Similar cu piața pentru condominii, zonele din apropierea orașului sau în locuri de interes turistic sunt mai costisitoare și foarte populare.

În general, cumpărarea unei case sau a unei bucăți de teren nu diferă prea mult. Cu puțin noroc, totuși, poți găsi un teren adecvat cu o clădire care se preteaza a fi demolată și să construiești unul dintre acele modele de case pe el. Și în acest scenariu, planul de dezvoltare poate ridica criterii nedorite. Este recomandat să arunci o privire în prealabil.

Finanțare - ce dorești și ce îți poți permite?

La începutul proiectului există planificarea finanțării, unde există unele diferențe între construcția nouă și achiziția imobiliară. În general, se pot presupun următoarele: costurile unei proprietăți existente (bine verificate) sunt mai ușor de înțeles. Se recomandă includerea unui buget în plus față de prețul fix de achiziție (plus costurile de achiziție auxiliare) pentru măsuri de renovare neplanificate, relocare și facilități.

Valoarea unei clădiri noi crește potențial mai repede decât cea a unei case existente, deoarece este mai modernă și, prin urmare, este mai eficientă din punct de vedere energetic, pe de o parte, și este de asemenea, mai puțin intensivă în întreținere. Poți fi sigur că nicio eroare de construcție nu va cauza probleme viitoare și te vei bucura de anumite garanții, rapoarte fiabile.

Proiectare - propriul plan al casei de vis

Planificarea proprie și libertatea de proiectare sunt probabil cele mai evidente avantaje ale unei case nou construite față de una care a avut deja un proprietar. Forme personale, o grădină de iarnă, pivniță, galerii, șemineul dorit - ajută enorm să planifici toate acestea înainte de construcție și să le aduni într-o lucrare completă.

Poți face o mulțime de modificări - mai ales în interiorul unei clădiri existente - dar costurile și efortul pot crește în mod neașteptat.. Adăugările sau completările pot fi, de asemenea, costisitoare și pot fi, de asemenea, obstrucționate de planul de dezvoltare.

Atunci când decizi ce tip de spațiu de locuit să cumperi în cele din urmă, contează nu numai situația pieței și influențele externe, ci și propriile dorințe. La care decizie este cea mai potrivită pentru tine, nu se poate răspunde cu o claritate absolută, ambele variante prezentand avantaje și dezavantaje, în funcție de scopul dorit.

Când vine vorba de dorința unei case moderne și de lungă durată, nu este nici un dubiu cu o clădire nouă. Dacă scopul este de a depune cât mai puțin efort posibil (în comparație directă), cumpărarea unei case care a fost deja construită este mai bună.

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close