Antena 3 CNN Actualitate Vrei să te înscrii într-un partid? Iată ce trebuie să faci și cât costă să fii membru

Vrei să te înscrii într-un partid? Iată ce trebuie să faci și cât costă să fii membru

Dacă vrei să te înscrii intr-un partid este bine să analizezi viața politică și ce oferă fiecare formațiune membrilor săi. În principiu, pentru a putea să te înscrii într-un partid trebuie să respecți câteva reguli: să ai peste 18 ani și să accepți să aderi la Statutul, Codul Etic şi Programul partidului şi să le respecți.

Vrei să te înscrii într-un partid? Iată ce trebuie să faci și cât costă să fii membru
Sursa foto: foto: Pixabay.com
14 Feb 2020   •   16:59

Totodată, trebuie să nu fi săvârşit grave abuzuri sau nereguli în funcţii publice sau politice și să nu ai interzis, prin hotărâre judecătorească definitivă, exercitarea drepturilor politice sau cetăţeneşti.

Dacă ai îndeplinit aceste condiții te duci la sediul partidului cu buletinul și depui o cerere de adeziune. În câteva zile vei primi acasă carnetul de membru de partid.

În general, partidele au trei categorii de membri: simpatizanţi, activi şi de onoare. Membru simpatizant este acel membru nou înscris. Pentru a deveni membru activ, înseamnă să crești în grad în partid. Acest lucru presupune să fii votat în ceea ce se numeşte Birou Politic teritorial, pe baza unei cereri adresate preşedintelui de filială şi pe baza raportului de evaluare a activităţii prezentate de organizaţia din care faci parte, semnat de preşedintele organizaţiei. Membru de onoare este o categorie cvasi-inaccesibilă.

Trebuie specificat că unele partide au stipulat unele condiții suplimentare pentru cei care vor să devină membrii lor. De exemplu, dacă vrei să te înscrii în PNL trebuie să nu fi fost colaborator al Securității.

Continuarea, pe Shtiu.ro.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close