Antena 3 Actualitate Vremea se încălzeşte. Vezi prognoza meteo pentru joi şi vineri

Vremea se încălzeşte. Vezi prognoza meteo pentru joi şi vineri

de S.T.    |    18 Feb 2015   •   15:07
Vremea se încălzeşte. Vezi prognoza meteo pentru joi şi vineri

Joi, vremea se va încălzi uşor devenind normală din punct de vedere termic, cu precădere în regiunile extracarpatice şi în zona de munte, iar în cursul nopţii se va remarca o crestere semnificativă a temperaturilor şi în restul teritoriului, dar mai ales în centru.
Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 grade în depresiuni şi 9 grade în Oltenia, iar cele minime se vor încadra între -8 şi 0 grade. Cerul va fi variabil în vest şi sud-vest şi mai mult noros în rest, dar în cursul zilei numai izola vor fi precipitaţii slabe, fulguieli sau lapoviţe.

Noaptea, aria precipitaţiilor va fi în extindere uşoară în nordul, centrul, estul şi sud-estul teritoriului, unde local se vor semnala precipitaţii slabe mixte şi izolat se va forma polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în Moldova, Dobrogea, Bărăgan şi la munte, precum şi în sud-vestul Olteniei. În zonele joase, cu totul izolat, se va forma ceaţă.

În Bucureşti, vremea se va încălzi faţă de ziua anterioară, devenind normală din punct de vedere termic pentru această dată calendaristică. Cerul va avea înnorări mai accentuate spre seară şi noaptea când, trecător vor fi condiţii de fulguială sau lapoviţă, ce ar putea favoriza spre dimineaţă formarea poleiului. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 4-5 grade, iar cea minimă de -3...-1 grad.

Vineri, în ţară, vremea va deveni uşor mai caldă decât în mod normal la această dată în jumătatea de vest a ţării, iar în rest va fi apropiată de normalul termic al acestei date. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales în cursul zilei în Maramureş, Transilvania, Moldova, Dobrogea şi jumătatea estică a Munteniei, unde pe arii restrânse vor cădea precipitaţii slabe, mixte şi izolat se va semnala polei.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe crestele montane şi pe litoral.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 şi 10 grade, iar cele minime se vor încadra între -8 grade în depresiuni şi 2 grade în Dealurile de Vest. Dimineaţa şi noaptea, izolat în zonele joase va fi ceaţă.

 

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close