Antena 3 CNN Actualitate Vremuri noi, metode vechi. Pentru a reduce factura la întreţinere, românii se încălzesc la aragaz

Vremuri noi, metode vechi. Pentru a reduce factura la întreţinere, românii se încălzesc la aragaz

Vremuri noi, metode vechi. Pentru a reduce factura la întreţinere, românii se încălzesc la aragaz
Sursa foto: Aragaz
07 Feb 2009   •   11:38

Românii se adaptează vremurilor de criză. Pentru a plăti mai puţin la factura de întreţinere, mulţi locatari de la bloc închid repartitoarele caloriferelor şi se încălzesc la aragaz. Factura la gaze se plăteşte ?la comun? şi se împarte la numărul de locatari din bloc. Tarifele la căldură nu au crescut faţă de anul trecut, dar foarte multe familii, speriate că nu vor mai avea cu ce să-şi achite facturile la întreţinere, ţin repartitoarele închise.
Încălzirea unui apartament cu patru camere cu ajutorul caloriferelor presupune un cost mediu, lunar, de 300 de lei. Dacă acelaşi apartament este încălzit la aragaz, atunci proprietarii plătesc de aproape zece ori mai puţin. Din acest motiv, susţin ziariştii de la Gândul, facturile de la RADET pentru luna trecută au scăzut foarte mult, iar cele de gaze au crescut.
Practic, cei care se încălzesc la aragaz aruncă întreţinerea în spatele vecinilor, pentru că apartamentele din blocuri nu sunt contorizate individual. Cele mai folosite metode de încălzire sunt cărămizile puse pe ochiurile de aragaz şi arzătoarele, care sunt mutate din cameră în cameră.
Specialiştii atrag însă atenţia că aceste improvizaţii sunt extrem de periculoase, existând oricând riscul unor explozii. Directorul general al RADET spune că teama faţă de facturile la încălzire este nejustificată. Populaţia va plăti mai puţin şi datorită vremii calde din această iarnă. Cu toate acestea, aproape jumătate din asociaţiile de locatari, din capitală, au datorii la întreţinere. 800 dintre ele au fost date în judecată de RADET, pentru datorii de zeci de miliarde de lei vechi. Pentru alte 200 de asociaţii datornice, regia oprit total furnizarea apei calde şi a căldurii.
Sursa foto: bloombiz.ro
Antena 3

×
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close