Antena 3 CNN Actualitate Presupusul turnător al scriitoarei Herta Muller, numit în conducerea Muzeului Satului Bănățean din Timișoara. La scurt timp a fost revocat

Presupusul turnător al scriitoarei Herta Muller, numit în conducerea Muzeului Satului Bănățean din Timișoara. La scurt timp a fost revocat

Scriitorul Walther Konschitzky, cunoscut ca fiind unul dintre cei care ofereau informații Securității despre Herta Muller, a fost numit de USR în echipa de coordonare științifică a Muzeului Satului Bănățean. După ce presa locală a scris despre presupusa colaborare a lui Konschitzky cu Securitatea în dosarul câștigătoarei Premiului Nobel pentru literatură, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș a anunțat că a cerut revocarea sa din funcție.

Presupusul turnător al scriitoarei Herta Muller, numit în conducerea Muzeului Satului Bănățean din Timișoara. La scurt timp a fost revocat
de Georgiana Adam    |    24 Feb 2021   •   23:44

Cristian Moş, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, prezenta în urmă cu câteva zile noii membri specialişti ai Consiliului de Administraţie al Muzeului Satului Bănăţean din Timişoara: Raluca Rusu peisagist, Ioan Viorel Boldureanu etnolog, Ovidiu Hrin designer, Alina Negru arhitect şi Walther Konschitzky scriitor.

Specialiștii "vor aduce plus valoare în această instituție care are mare nevoie de un suflu nou și de o direcție care să ne ajute să o transformăm într-un reper pentru zona de vest a țării”, a spus vicepreședintele USR al CJ Timiș.

Walther Konschitzky care este scriitor și editor, etnolog și fotograf, originar din Bacova, Timiș, trăiește în Germania.

Vicepreședintele Consiliului Județean Timiș a anunțat că a cerut revocarea sa din funcție, după ce presa locală a scris despre presupusa colaborare a lui Walther Konschitzky cu Securitatea în dosarul câștigătoarei Premiului Nobel pentru literatură.

"În urma informațiilor apărute în articolele din presa locală, cu privire la colaborarea domnului Walther Konschitzky cu Securitatea, vă anunț că, în această dimineață, am purtat o discuție atât cu directorul Muzeului Satului Bănățean, domnul Dănuț Radoslav, cât și cu o parte dintre membrii Consiliului de Administrație al Muzeului și am primit asigurări că numirea domnului Walther Konschitzky în Consiliul Științific o să fie revocată în cel mai scurt timp.

În locul dumnealui, o să fie numită doamna Daniela Crainic, Președintele Asociației Lunca Pogănișului - asociație care are ca scop identificarea, conservarea și promovarea valorilor culturale și naturale locale și ale patrimoniului local”, a scris Cristian Moș pe Facebook.

În urma informațiilor apărute în articolele din presa locală, cu privire la colaborarea domnului Walther Konschitzky cu...

Publicată de Cristian Moș pe Miercuri, 24 februarie 2021

 

 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close