Antena 3 CNN Actualitate Washington sub nămeţi. Stratul de zăpadă atinge 60 de centimetri

Washington sub nămeţi. Stratul de zăpadă atinge 60 de centimetri

Washington sub nămeţi. Stratul de zăpadă atinge 60 de centimetri
Sursa foto: Washington
07 Feb 2010   •   14:16

Capitala federală americană, Washington, şi întreaga parte de nord-est a Statelor Unite au fost paralizate sâmbătă de o uriaşă furtună de zăpadă. La Washington, stratul de zăpadă atinge 60 de centimetri, iar în regiunile mai izolate se apropie de un metru. Cel puţin doi oameni şi-au pierdut viaţa în accidente rutiere şi sute de mii de familii au rămas fără energie electrică.

Furtuna acoperă o suprafaţă enormă, de la New York până în Carolina de Nord. Starea de urgenţă a fost decretată în statele Delaware, Virginia şi Maryland, unde s-a înregistrat un record absolut - 91 de centimetri de zăpadă. La Washington nu s-a atins aceeeaşi cotă, dar capitala a fost înveşmântată în întregime în alb, spre bucuria celor care au cutezat să iasă la plimbare pe o asemenea vreme.

Dar ninsoarea şi viscolul au avut urmări mult mai neplăcute. Pe şosele s-au produs mii de accidente şi cel puţin unul a făcut două victime. Greutatea zăpezii a doborât acoperişul unei biserici şi al unui hangar de la aeroportul Dulles. Aproape o jumătate de milion de oameni sunt lipsiţi de curent electric şi situaţia nu se va remedia, probabil, decât peste două zile. Chiar şi coloana oficială a preşedintelui Obama a circulat cu cea mai redusă viteză posibilă.

În timp ce locuitorii zonelor rurale se străduiesc să-şi dezgroape casele de sub zăpadă, autorităţile fac totul pentru ca activitatea să continue, cât de cât, normal. Numai la Washington, primăria a mobilizat peste 250 de pluguri şi alte utilaje care încearcă să menţină străzile deschise pentru trafic.

Meteorologii le dau speranţe localnicilor: furtuna ar trebui să se atenueze şi apoi să se îndepărteze, treptat, de coasta de est.



Antena 3

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close