Antena 3 CNN Actualitate Zăpada blochează drumurile din ţară şi îngreunează traficul aerian şi feroviar

Zăpada blochează drumurile din ţară şi îngreunează traficul aerian şi feroviar

Zăpada blochează drumurile din ţară şi îngreunează traficul aerian şi feroviar
Sursa foto: zapada
19 Ian 2010   •   13:21

Viscoleste pe drumurile din sudul şi sud-estul ţării. În Constanţa se circulă, dar cu dificultate iar noaptea trecută traficul a fost oprit din cauza unui accident care a produs coloane de 5 km.

Zăpada a blocat mai multe drumuri din ţară. Circulaţia dintre Râmnicu-Sărat şi Brăila este închisă din cauza zăpezii şi a viscolului. La fel şi Drumul Naţional 23 B din Vrancea. Au apărut şi primele victime. Un om a murit, iar altul a fost grav rănit după ce un autotursim a derapat şi a izbit frontal un microbuz pe drumul european 85, în apropiere de Urziceni.

Drumul Naţional 23 B a fost închis circulaţiei în Vrancea, iar pe mai multe drumuri naţionale şi judeţene traficul se desfăşoară cu dificultate. Problemele cele mai mari sunt pe DN22 care leagă Râmnicu-Sărat de Brăila. Acesta este practicabil doar pe raza judeţului Brăila.

Şi drumul de la Bucureşti până la Urziceni este acoperit de zăpadă. Omătul de pe şosea, în combinaţie cu viteza la volan, au făcut ca un om să moară şi un altul să ajungă la spital în stare gravă.

Pasagerul din dreapta a murit pe loc, iar şoferul care a provocat accidentul este în spital, în stare gravă.

Şi traficul aerian are de suferit. Aeroportul din Iaşi este închis din cauza ninsorii abundente. La ora 10.30 urma sa aterizeze un avion de la Bucuresti dar a fost redistrecţionat din cauza condiţiile meteo. Angajaţii aeroportului patruleaza pe pista însă nu permit manevre de aterizare sau decolare.

Circulatia feroviară a fost si ea dată peste cap în aproape toată jumătarea de sud a ţării. Garniturile care fac legătura între Galaţi, Constanţa şi Bucureşti ajung la destinaţie cu întârzieri de până la 50 de minute. Porturile de la Marea Neagra au fost si ele inchise.

Antena3

×
Subiecte în articol: trafic aerian feroviar rutier
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close