Antena 3 CNN Actualitate Zăpada trece, gropile rămân. Capitala, invadată de cratere în asfalt

Zăpada trece, gropile rămân. Capitala, invadată de cratere în asfalt

Zăpada trece, gropile rămân. Capitala, invadată de cratere în asfalt
Sursa foto: gropi
29 Dec 2009   •   22:33

Străzile Bucureştiului arată ca după bombardament. De vină sunt substanţele antiderapante, folosite de firmele care au deszăpezit Capitala. Utilajele care au împrăştiat sare şi nisip au distrus buna parte din bulevardele principale, dar şi străzile din cartiere. Autorităţile susţin că au aşteptat să treacă ploaia din ultimele zile şi au început să repare gropile adânci.

Piaţa Charles de Gaulle, intersecţia de la Academia Militară sau intrările în Pasajul Băneasa sunt doar câteva dintre zonele care s-au umplut de gropi după topirea ultimei zăpezi. Toate sunt adevărate capcane pentru maşinile din Bucureşti. Nici piatra cubică din zona Aviatorilor - Prezan nu a scăpat neafectată.

Pe Bulevardul Aviatorilor o bandă întreagă a fost stricată. Şoferii erau nevoiţi să ocolească cu mare atenţie gropile mai mari decât cauciucurile lor, pentru a nu-şi strica autoturismele.
Muncitorii au venit cu târnăcopae şi cazmale au scos mai întîi, pietrele pentru a putea începe refacerea străzii.

Luni dimineaţă, câţiva muncitori asfaltau de zor şi în sensul giratoriu din Piaţa Presei Libere şi pe DN1.
Este posibil însă ca această reabilitare să nu ţină mult, pentru că este făcută pe umezeală.

Probleme mari sunt şi în sectorul 5, dar şi la intrările şi ieşirile din Bucureşti.

În timp ce şoferii se luptă cu gropile din asfalt, vina pentru întreaga situaţie a fost aruncată în curtea firmelor de deszăpezire, care se pare că au folosit sare în loc de clorură de calciu, pentru dezgheţarea drumurilor.

Un alt motiv: calitatea proastă a asfaltului din Capitală, care s-a sfărâmă prea uşor. Autorităţile au făcut apel la bucureşteni să ajute la contabilizarea gropilor, şi să sune la numărul de telefon gratuit al Dispeceratului Integrat de Urgenţă ? 0800.800.882.

Antena 3

×
Subiecte în articol: zapada gropi asfalt deszapezire
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close