Antena 3 CNN Actualitate Olguța Vasilescu scapă de arestul la domiciliu. Primarul Craiovei, lăsat liber și fără restricții

Olguța Vasilescu scapă de arestul la domiciliu. Primarul Craiovei, lăsat liber și fără restricții

Olguța Vasilescu scapă de arestul la domiciliu. Primarul Craiovei, lăsat liber și fără restricții
de M.Z.    |    06 Apr 2016   •   18:05

UPDATE 18.06 - Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova, scapă de arestul la domiciliu, în dosarul în care este acuzată de luare de mită şi spălare de bani, au decis, miercuri judecătorii Curţii de Apel Bucureşti.

Curtea de Apel Bucureşti a decis miercuri să revoce măsura arestului la domiciliu dispusă de Tribunalul Bucureşti în cazul Olguţei Vasilescu, primar al municipiului Craiova şi vicepreşedinte al PSD.

Decizia este definitivă, astfel încât Lia Olguţa Vasilescu va fi cercetată în libertate, fără să aibă nicio restricţie.

UPDATE 14.46 - Ședința s-a încheiat, iar judecătorii au rămas în pronunțare.

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a venit însoțită de patru avocați.

UPDATE 11.09 - Olguța Vasilescu: Un denunțător a încercat să mă agreseze

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a spus, miercuri, că unul dintre denunțătorii săi a încercat să o agreseze fizic.

”Sunt trei denunțători, toți trei cu dosare penale. Doi mi-au cerut lucruri ilegale (...) iar unul a sărit la mine să mă bată, a fost chemată Poliția locală”, susține primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

Conflictul ar fi apărut după ce unul din denunțători i-ar fi cerut primarului Craiovei să-l lase să construiască un bloc de nouă etaje lângă alte blocuri la fel de înalte.

”Între patru blocuri de nouă etaje, venea să planteze încă un bloc de nouă etaje, la distanță de nici 20 de metri. Și am spus decât să îngrop de vii câteva sute de dfamilii, mai bine îmi tai o mână”, susține Olguța Vasilescu.

----------------------------

Știrea inițială 08.59

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, află miercuri dacă va scăpa de măsura arestului la domiciliu.

Lia Olguţa Vasilescu a contestat decizia primei instanţe, iar judecătorii Curţii de Apel Bucureşti vor analiza atât cererea ei, cât şi contestaţia DNA la măsura arestului la domiciuliu. 

Vasilescu a fost reţinută de procurorii DNA într-un dosar în care este acuzată de patru infracţiuni de luare de mită, obţinerea foloase necuvenite şi spălare de bani. 

În acelaşi dosar sunt cercetaţi sub control judiciar şi Radu Cosmin Preda, administratorul public al Craiovei, şi Elena Daniela Popescu, reprezentant al unei asociaţii non-profit.

Procurorii DNA susţin că edilul Craiovei ar fi obligat mai mulţi oameni de afaceri să-i sponsorizeze campania electorală în 2012. 

Mai mult, anchetatorii o acuză şi că ar fi cerut bani firmelor care aveau lucrări cu municipalitatea pentru a le permite accesul la contracte avantajoase.  


Lia Olguţa Vasilescu, campanie electorală cu cântec

Lia Olguţa Vasilescu este acuzată de procurori că s-a folosit de poziţia de vicepreşedinte al organizaţiei judetene a PSD, pentru a influenţa mai mulţi afacerişti să facă sponsorizări în campania electorală din 2012. 

””Donațiile” respective, estimate la 135.907 euro, făcute în condițiile de mai sus, s-au concretizat atât în realizarea de materiale electorale, dar și pentru organizarea unor spectacole în susținerea campaniei inculpatei”, se arată în comunicatul DNA.


Primarul Craiovei, acuzată pentru mită de peste 500.000 de lei

Primarul Craiovei ar fi luat şi peste 500.000 de lei mită de la mai mulţi afacerişti care aveau contracte pentru lucrări de reabilitare a faţadelor unor clădiri. 

”În cursul anului 2014, inculpata Vasilescu Lia Olguța a pretins și primit de la mai mulți oameni de afaceri, pentru și printr-o asociație nonprofit, cu titlu de mită, suma totală de 544.209, 33 lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu”, potrivit DNA.

Avocatul primarului municipiului Craiova spune însă că ar fi vorba despre un şantaj.

Liderul PSD este acuzat că ar fi săvărşit în total opt infracţiuni de luare de mită, spălare de bani şi folosire de influenţă, potrivit DNA. 


Acuzațiile aduse de DNA Liei Olguța Vasilescu

- luare de mită (4 infracțiuni)
- folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (3 infracțiuni)
- spălare de bani

În același dosar, au fost puși sub control judiciar administratorului public al Craiovei şi reprezentantul al unei asociații non profit, pentru complicitate la luare de mită.

×
Subiecte în articol: Lia Olguţa Vasilescu
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close