Antena 3 CNN Actualitate ZILE LIBERE. Când începe următoarea mini-vacanță pentru români

ZILE LIBERE. Când începe următoarea mini-vacanță pentru români

ZILE LIBERE. Când începe următoarea mini-vacanță pentru români
Sursa foto: sursa foto: Pixabay.com
05 Sep 2017   •   10:43

Anul 2017 este unul foarte avantajos pentru români, care au avut parte de mai multe mini-vacanțe. Atunci când sărbătorile oficiale au picat în preajma weekend-ului, Guvernul a decis să le lege pentru a oferi mai multe zile libere românilor.

Iar următoarea mini-vacanță pentru români va fi în perioada Sărbătorilor de iarnă.

Românii au avut, până acum, 5 week-enduri prelungite şi asta pentru că 11 dintre cele 14 sărbători legale au picat în cursul săptămânii. Prima vacanţă scurtă am avut-o în luna ianuarie, cu ocazia Zilei unirii principatelor.

Pentru că 24 ianuarie a picat marţi, Guvernul a decretat zi liberă şi luni, pe 23. A urmat o nouă vacanţă, de Paşte, de pe 15 pe 17 aprilie. Două săptămâni mai târziu, Ziua internaţională a muncii a fost prilej pentru un nou week-end prelungit.

Și în noiembrie ne vom mai bucura de astfel de libere

Sfântul Andrei
30 noiembrie 2017 – joi

Ziua Naţională a României
1 decembrie 2017 – vineri

Crăciunul
25 decembrie 2017 – luni
26 decembrie 2017 – marţi

Codul Muncii prevede 14 zile libere acordate cu ocazia sărbătorilor legale, respectiv câte două zile pentru Anul Nou, Paşte, Rusalii şi Crăciun şi câte o zi pentru Ziua Unirii Principatelor Romane, Ziua Internaţională a Muncii, Ziua Copilului, Adormirea Maicii Domnului, Sfântul Andrei şi Ziua Naţională a României.

Codul Muncii prevede că, prin hotărâre a Guvernului, se vor stabili programe de lucru adecvate pentru unităţile sanitare şi pentru cele de alimentaţie publică, în scopul asigurării asistenţei sanitare şi, respectiv, al aprovizionării populaţiei cu produse alimentare de strictă necesitate, a căror aplicare este obligatorie.

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close