Antena 3 CNN Actualitate Ziua Națională. Google doodle inspirat din cultura poporului român, de 1 DECEMBRIE, Ziua Națională a României

Ziua Națională. Google doodle inspirat din cultura poporului român, de 1 DECEMBRIE, Ziua Națională a României

Ziua Națională. Google doodle inspirat din cultura poporului român, de 1 DECEMBRIE, Ziua Națională a României
01 Dec 2016   •   05:57

Ziua Națională. Google sărbătoreşte Ziua Națională a României, la 1 Decembrie, printr-un doodle care conține un important element al culturii poporului român: Poarta maramureșeană.

Ziua Națională. Poarta maramureșeană este o structură de lemn cu o ușă sau o poartă, având multiple încrustații și basoreliefuri, de obicei de forma unui arc de tip romanic sau de formă ogivală modificată, care este plasată la intrarea unei gospodării și/sau case din Maramureșul tradițional.

Ziua Națională. Potrivit wikipedia, porțile de lemn ale gospodăriilor tradiționale din Maramureș sunt situate îndeosebi în satele de pe văile Mara, Cosău și Iza, dar și în unele localități din Țara Lăpușului.

1 Decembrie 1918 este Ziua Naţională a României şi marchează un eveniment istoric: Unirea Transilvaniei cu România.

Ziua națională a României a fost, între anii 1866-1947, ziua de 10 mai, apoi, între 1948-1989 ziua de 23 august. Prin legea nr. 10 din 31 iulie 1990, promulgată de președintele Ion Iliescu și publicată în Monitorul Oficial nr. 95 din 1 august 1990, ziua de 1 decembrie a fost adoptată ca zi națională și sărbătoare publică în România. Această prevedere a fost reluată de Constituția României din 1991, articolul 12, alineatul 2.

×
Subiecte în articol: Google Doodle
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close