Antena 3 CNN Alegeri Locale 2016 Radu Tudor: Cine câștigă alegerile locale de duminică. Estimările unui sociolog

Radu Tudor: Cine câștigă alegerile locale de duminică. Estimările unui sociolog

Radu Tudor: Cine câștigă alegerile locale de duminică. Estimările unui sociolog
Sursa foto: Foto: Intact Images
02 Iun 2016   •   14:15

ALEGERI LOCALE 2016. Radu Tudor a publicat pe blog un articol în care sociologul Marius Pieleanu face o evaluare a campaniei electorale pentru alegerile locale 2016, și câteva predicții privind rezultatele pe plan național și în Capitală.

ALEGERI LOCALE 2016. ”A fost o campanie electorală anostă, care a favorizat  partidele mari, cu candidați care au o notorietate bună, care sunt cunoscuți în comunitatea căreia îi cer votul. Estimez o participare redusă la vot, peste prezența consemnată la europarlamentare, dar nu cu mult. Formațiunille nou apărute și partidele mai mici nu au șanse în fața aparatului de partid mobilizat de cele două forțe politice importante: PSD și PNL. Situațile în care vor reuși să câștige câte o primărie, ici-colo, vor fi rare și țin de conjunctura locală: candidat carismatic, nemulțumiri legate de performanța celor două mari partide în localitate etc. Nici Nicușor Dan, ultramediatizat, nu trece de Cătălin Predoiu. Ipoteza că ar fi fost la un moment dat pe locul doi o iau ca pe o lozincă de campanie, sau mai degrabă ca pe o dorință a candidatului și susținătorilor săi, exprimată public”, a spus sociologul Marius Pieleanu, pentru dcnews.ro.

ALEGERI LOCALE 2016. ”În condițiile unei prezențe mici la vot, devin importante aparatul de partid, mobilizarea acestuia și voturile celor interesați de politică, care s-au decis deja, în funcție de opțiunile politice. PNL și PSD au cele mai mari șanse, iar rezultatele, punctual, depind de mobilizarea activiștilor și de carisma sau performanța electorală a candidatului. Ca urmare, la vârf meciul se joacă între PNL și PSD, cu rezultate în funcție de mobilizarea organizației și prestația candidatului, în fiecare caz în parte”, a precizat Pieleanu.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close