Antena 3 CNN Alegeri Locale 2016 Șeful PSD, despre românii din Diaspora: Niște fantome

Șeful PSD, despre românii din Diaspora: Niște fantome

Șeful PSD, despre românii din Diaspora: Niște fantome
Sursa foto: Foto: Facebook
de M.Z.    |    07 Iun 2016   •   17:14

ALEGERI LOCALE 2016. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus că prezența la vot nu a fost foarte mare, dacă ia în calcul și românii de peste hotare, pe care i-a numit ”fantome”, potrivit agerpres.ro

ALEGERI LOCALE 2016. "Dacă discutăm despre prezenţa la vot, luând în calcul şi fantomele, într-adevăr prezenţa a fost mică. Dacă discutăm de prezenţa la vot în mod real, procent calculat din românii care trăiesc în mod efectiv în România, prezenţa a fost mai mare. În opinia mea, dacă am calcula numărul de români prezenţi la vot din numărul total de români care trăiesc efectiv în România, pe ţară cred că ne ducem la aproape 60%, ceea ce înseamnă un procent foarte mare. În Bucureşti, prezenţa, la fel, calculată din bucureştenii care trăiesc efectiv în Bucureşti, lăsându-i la o parte pe cei care trăiesc în alte ţări, cred că sărim de 40%, mergem undeva spre 45%", a afirmat Dragnea. 

ALEGERI LOCALE 2016. Întrebat cine sunt "fantomele", Liviu Dragnea a precizat că a fost o figură de stil. 

ALEGERI LOCALE 2016. "Asta am spus-o din 2012, de la referendum, când s-a calculat cvorumul. Cvorumul s-a calculat tot aşa numărându-i şi pe românii care nu locuiesc efectiv în România. Dacă s-ar fi calculat aşa cum de fapt prevedea legea, şi Curtea Constituţională în prima decizie, până să apară celebra erată, a şi explicitat că se calculează cvorumul din românii care trăiesc efectiv în România, atunci referendumul ar fi fost validat. La asta m-am referit", a precizat preşedintele PSD.

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close