Antena 3 CNN Alegeri Parlamentare 2016 ALEGERI PARLAMENTARE 2016. ALDE a stabilit candidatul pentru funcția de prim-ministru

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. ALDE a stabilit candidatul pentru funcția de prim-ministru

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. ALDE a stabilit candidatul pentru funcția de prim-ministru
Sursa foto: foto: Agerpres
20 Noi 2016   •   15:19

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Copreşedintele ALDE şi preşedintele Senatului Călin Popescu-Tăriceanu a fost desemnat, duminică, de către colegii săi de partid drept candidatul formaţiunii politice pentru funcţia de prim-ministru, după alegerile din 11 decembrie, potrivit Agerpres.

"Din discuţiile pe care le-am avut cu colegii şi din interiorul partidului, dar şi din interacţiunea pe care aceştia au avut-o în această perioadă electorală, a rezultat necesitatea ca partidul nostru să aibă un candidat desemnat pentru funcţia de prim-ministru după alegerile parlamentare din 11 decembrie. Din analizele (...) pe care le-am avut în interiorul partidului, din propunerile înaintate de colegi astăzi, a rezultat că, după alegeri, candidatul cu care vom merge la negocieri să fie Călin Popescu-Tăriceanu, având în vedere experienţa domniei sale, dar şi rezultatele Guvernului 2004-2008", a anunţat copreşedintele ALDE, Daniel Constantin, duminică, într-o conferinţă de presă.

La rândul său, senatorul Varujan Vosganian, ministru al Economiei în perioada 2004-2008, a spus că, în anul 2008, România a avut cea mai mare rată de investiţii.

"Toţi promit, dar seriozitatea se face prin împlinirea promisiunilor. Acea guvernare a fost una în care toate promisiunile au fost îndeplinite. (...) Propunerea pentru Călin Popescu-Tăriceanu, invocarea guvernării 2004-2008 redeschide şi o deschide o discuţie cu privire şi la rolul unui guvern, eficienţa guvernărilor de până acum şi este mai degrabă un proiect pentru viitor decât doar o invocare a unui trecut de care ne amintim cu plăcere. Aşadar, această propunere este pentru noi nu doar o evocare a unui trecut, ci, în primul rând, o asumare pentru viitor", a declarat Vosganian.

×
Subiecte în articol: ALDE alegeri parlamentare 2016
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close