Antena 3 CNN Alegeri Parlamentare 2016 Analist politic: "Klaus Iohannis nu are ce să facă!" Cine va fi noul premier al României

Analist politic: "Klaus Iohannis nu are ce să facă!" Cine va fi noul premier al României

Analist politic: "Klaus Iohannis nu are ce să facă!" Cine va fi noul premier al României
Sursa foto: Foto: presidency.ro
de S.T.    |    11 Dec 2016   •   23:53

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Analistul politic Bogdan Ficeac afirmă că rezultatele exit-poll-urilor arată o configuraţie destul de clară a viitoarei guvernări - PSD-ALDE, situaţie pe care preşedintele Klaus Iohannis va trebui s-o accepte. 

"Rezultatele, dacă acestea vor rămâne până mâine dimineaţă, că mai e o problemă acolo cu partidele mici, arată o configuraţie destul de clară a viitoarei guvernări sau majorităţi parlamentare. Dacă PSD are 45% şi ALDE 6%, cu redistribuiri, se vor duce pe la 53% - 54%. Rămâne să vedem cum vor fi redistribuirile, în funcţie de câte partide mici intră, câte nu intră", a declarat Ficeac, duminică, după anunţarea exit-poll-urilor. 

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016. El consideră că preşedintele Iohannis nu va putea să nu accepte o propunere de premier din partea PSD. 

"N-are ce să facă. Dacă propunerea de premier va fi Liviu Dragnea, ar putea să aplice tactica lui Traian Băsescu, în sensul în care să refuze numirea lui şi să propună pe altcineva. (...) Dar poate şi PSD vine cu o numire de prim-ministru care să nu mai işte aceleaşi discuţii", a spus Ficeac. 

Analistul consideră că alegerile încheiate "au avut un rezultat previzibil, având în vedere anti-campania pe care şi-a făcut-o PNL şi 'sprijinul' pe care l-a dat preşedintele Iohannis PSD". 
 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close