Antena 3 CNN Alegeri Parlamentare 2016 Ce scriu principalele agenţii internaţionale de presă după închiderea urnelor la alegerile parlamentare din România

Ce scriu principalele agenţii internaţionale de presă după închiderea urnelor la alegerile parlamentare din România

Ce scriu principalele agenţii internaţionale de presă după închiderea urnelor la alegerile parlamentare din România
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    11 Dec 2016   •   23:12

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Principalele agenţii internaţionale de presă preiau şi comentează exit poll-urile făcute publice după închiderea urnelor la alegerile parlamentare din România. 

"Stânga câştigă alegerile parlamentare din România", notează Reuters, luând notă de scorul obţinut de PSD şi precizând că PNL se plasează pe locul al doilea, dar cu mult în urma social-democraţilor. Reuters mai menţionează că o formaţiune nouă, Uniunea Salvaţi România, a obţinut între 8% şi 9,2% dintre voturi. 

"Social democraţii sunt daţi câştigători la legislativele din România", transmite şi agenţia France Presse. "Susţinut de un electorat rural şi îmbătrânit, acest partid a profitat de pe urma unei campanii în care a promis măriri salariale şi de pensii într-o ţară unde, în medie, un cetăţean din patru e afectat de sărăcie", se arată în comentariul AFP. Aceeaşi sursă mai notează că PNL şi USR "nu au reuşit să capitalizeze mişcarea populară anticorupţie care a dus la înlăturarea premierului social-democrat Victor Ponta". 

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Agenţia Associated Press notează că social-democraţii au un avans "uriaş" în alegerile legislative din România şi că USR, "un partid nou care mizează pe cartea luptei anticorupţie", s-a clasat pe locul al treilea. 

Agenţia germană DPA notează că PSD va forma, probabil, un guvern de coaliţie "cu micul partid ALDE" şi că nu este clar dacă Liviu Dragnea, preşedintele social democraţilor, va fi propunerea pentru funcţia de premier, "în condiţiile în care a fost condamnat pentru manipulare electorală". 

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Rezultatul USR este "un succes surprinzător", potrivit DPA, care menţionează că partidul fondat acum şase luni "este popular în rândul alegătorilor tineri".

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close