Dîncu: Viitorul guvern trebuie să aibă o majoritate parlamentară puternică; va trebui să terminăm cu acest război politic absurd

de D.G.    |    12 Dec 2016   •   00:10
Dîncu: Viitorul guvern trebuie să aibă o majoritate parlamentară puternică; va trebui să terminăm cu acest război politic absurd

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat, pentru AGERPRES, că viitorul guvern trebuie să aibă în spate o majoritate parlamentară puternică, să rezolve problemele stringente ale României şi că, de asemenea, e nevoie ca politicienii să pună capăt războiului politic.

El crede că formarea viitorului guvern va depinde de interacţiunea dintre partidul care a câştigat alegerile şi preşedintele ţării.

'Cred că în acest moment există posibilitatea să existe un guvern stabil. Depinde ce va face PSD, depinde şi de interacţiunea dintre partidul care a câştigat destul de net alegerile şi preşedinte, cel care desemnează premierul. Cred că în acest moment, alături de PSD şi ALDE se pot adăuga şi alţi deputaţi şi senatori şi se poate crea o guvernare stabilă, o guvernare care să poată rezolva unele dintre sarcinile cele mai importante de viitor pentru România', a spus Vasile Dîncu.

Vicepremierul a amintit că România nu are încă o autostradă care să treacă munţii, că nu s-a reuşit modificarea Constituţiei şi nici o descentralizare eficientă, care să ducă la încheierea procesului de modernizare a statului.

'Aceste lucruri sunt urgente pentru viitor, ori pentru asta este nevoie de un guvern puternic, un guvern politic, care să aibă în spate o majoritate parlamentară puternică. Cred că nu va fi complicat de făcut un guvern şi contează totuşi modul în care vor interacţiona factorii politici importanţi, ca să spunem aşa, cei care au câştigat alegerile şi, evident, Preşedinţia României. Eu unul sunt optimist. Cred că se poate construi în România o majoritate parlamentară care să rezolve cele mai importante proiecte pe care le avem în viitor. Cu siguranţă - şi am văzut mesajul lui Liviu Dragnea - va trebui să terminăm odată cu acest război politic absurd. Dacă vom proceda aşa cum a spus, dacă va proceda Liviu Dragnea aşa cum a spus, atunci cred că se poate deschide o nouă eră în dezvoltarea României şi să construim o majoritate credibilă şi puternică', a afirmat Vasile Dîncu.

Potrivit acestuia, a mai existat o majoritate puternică, cea a USL, dar care n-a reuşit să facă lucrurile importante pentru ţară.

'Majoritatea trecută, care a fost foarte puternică, n-a reuşit, când USL a avut o majoritate mult mai mare, să facă aceste lucruri. Să sperăm că din a doua încercare, României o să-i iasă asta', a punctat vicepremierul Dîncu.

Referitor la viitorul premier, Vasile Dîncu a spus că el trebuie să fie desemnat de partidul câştigător, PSD, şi să pună în aplicare programul social-democrat din campania electorală.

'Viitorul premier va fi probabil cel pe care îl va desemna PSD. Este dreptul câştigătorului, este constituţional să fie aşa. Vom vedea care va fi acesta, dar este dreptul învingătorului să stabilească asta. Probabil că va fi un prim-ministru care va pune în practică programul PSD, programul din această campanie electorală', a spus Vasile Dîncu.

Parteneri
x close