Antena 3 CNN Alegeri Parlamentare 2016 Ministrul Muncii nu ar refuza o candidatură la alegerile parlamentare

Ministrul Muncii nu ar refuza o candidatură la alegerile parlamentare

Ministrul Muncii nu ar refuza o candidatură la alegerile parlamentare
05 Sep 2016   •   22:38

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, afirmă că nu a primit o ofertă pentru a participa la campania electorală care urmează iar dacă ar avea de ales între o eventuală implicare în campanie şi finalizarea agendei de la minister ar opta, mai degrabă, pentru cea de-a doua variantă. 

"Politică partinică şi implicare în alegeri este cu totul altceva. În acest moment eu cred că în lunile pe care le mai am eu mai am o promisiune importantă: legea salarizării unitare. Este destul de greu să cred că dacă plec înainte de campania electorală pot să vin cu o versiune pe acest proiect. Deci până la urmă în balanţă ar fi orice fel de soluţii partinice sau alte soluţii pe care le-aş putea avea pentru a fi implicat sau nu. Pe de altă parte, sunt totuşi nişte promisiuni şi nişte lucruri pe care m-am angajat să le fac...Deci dacă este să discutăm cum stau lucrurile în acest moment mai degrabă aş sta să îmi rezolv lucrurile pe care mi le-am asumat (...) Nu am luat o decizie dar v-am indicat că dacă ar fi să aleg între a-mi termina agenda şi a mă implica acum repede, zang-zang, într-o campanie, mai degrabă aş vrea să văd că îmi termin agenda. Până la urmă premierul a spus clar că este decizie individuală", a explicat Dragoş Pîslaru la un post de televiziune.
În context, ministrul Muncii a arătat că nu a primit o ofertă concretă de a avea o poziţie în campanie. 

"Este adevărat că odată de am făcut acest pas pentru, zic eu, binele ţării, deci a încerca să mă implic şi a-mi pune talanţii la bătaie, evident că aş fi deschis şi în continuare să pot participa la un fel de construcţie în această ţară. Nu mi-am pus însă problema, evident, de detaliu de acestea, cu ce partid, cum, în ce fel şi aşa mai departe pentru că nici nu apuc în agenda pe care o am", a mai spus Dragoş Pîslaru. 

Pe lângă Legea salarizării unitare, Dragoş Pîslaru a mai menţionat reforma inspecţiei sociale şi proiectul cu privire piaţa forţei de muncă şi creşterea mobilităţii. 

Premierul Dacian Cioloş a declarat, la sfârşitul lunii trecute, că îi încurajează să candideze la alegerile parlamentare pe membrii echipei sale guvernamentale care doresc acest lucru, dar a precizat că aceştia trebuie să se retragă din Guvern atunci când începe campania electorală. 

"Am văzut speculaţii, pentru că unii din membrii echipei guvernamentale au făcut anumite declaraţii. (...) Nu numai că nu mai am o problemă, chiar îi încurajez şi pe ei şi pe alţi tineri capabili, competenţi care doresc să schimbe România în bine, să se angajeze politic, dacă doresc, şi chiar la aceste alegeri. (...) Dacă membri ai echipei vor decide să candideze, dar nu pentru că le-o cer eu (...), i-am încurajat să facă politică, să o facă, însă, în momentul în care vor anunţa că participă la alegeri (...) se vor retrage şi vor merge în campania electorală", a afirmat Cioloş, la TVR. 

Premierul a reiterat că, în ceea ce-l priveşte, nu se înscrie într-o formaţiune politică, nu îşi face un partid şi nici nu candidează la alegerile parlamentare din acest an.

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close