Antena 3 CNN Alegeri Parlamentare 2016 Război în PNL după demisia Alinei Gorghiu. Doi foști PDL-iști se luptă pentru șefia Partidului Național Liberal

Război în PNL după demisia Alinei Gorghiu. Doi foști PDL-iști se luptă pentru șefia Partidului Național Liberal

Război în PNL după demisia Alinei Gorghiu. Doi foști PDL-iști se luptă pentru șefia Partidului Național Liberal
Sursa foto: Foto: Agerpres
12 Dec 2016   •   16:19

Președintele PNL Alina Gorghiu a anunțat astăzi că își va depune mandatul și că la fel vor proceda și alți lideri ai partidului, după rezultatele alegerilor legislative.

”În acest moment vă pot spune că în continuare cred că oferta PNL a fost una bună. Recunosc victoria PSD, au un program de guvernare care presupune multe promisiuni, PNL se va asigura din opoziție că viitorul guvern îl va duce la îndeplinire. Vom face o opoziție fermă. Pentru mine nu există alt gest decât cel al depunerii mandatului. A fost o onoare pentru mine să fiu președinte al PNL. Sunt și alți lideri care își asumă aceeași atitudine” a spus Alina Gorghiu.

Anunțul a fost făcut de dimineață de Alina Gorghiu și, până la amiază, au început discuțiile referitoare la cine ar putea să îi ia locul.

Reporterul Antena 3 Andreea Dumitrache a explicat, de la sediul PNL, că situația este încă foarte volatică și că apar nume noi vehiculate de la o oră la alta.

“Sunt vehiculate tot felul de scenarii, care se schimbă din moment în moment. La ora 18:00 este așteptată o ședință cu liderii de filiale, pentru a vedea dacă se cristalizează variante pentru BPN-ul de mâine. Știm că Alina Gorghiu și-a depus mandatul și, alături de ea, Ilie Bolojan. În schimb, șefii de filiale nu vor să își dea demisia alături de Alina Gorghiu. Se caută un președintele de partid și sunt mai multe variante luate în calcul – Mircea Hava, Gheorghe Flutur, dar niciunul dintre aceștia nu își asumă acest rol. Pe surse, Raluca Turcan s-ar fi autopropus pentru această funcție. Așadar, a apărut și varianta ca Alina Gorghiu, care a anunțat că nu vrea să rămână interimar, să fie obligată de partid să rămână interimar”, a explicat Andreea Dumitrache.

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close