x close

Reacția autorităților după ce PSD a acuzat nereguli într-o secție de vot din Alba

de D.G.    |    10 Dec 2016   •   21:22
Reacția autorităților după ce PSD a acuzat nereguli într-o secție de vot din Alba  817

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Instituţia Prefectului Judeţul Alba susţine că numerotarea greşită a ştampilelor de control este "o eroare materială", iar Biroul Electoral de Circumscripţie (BEC) nr. 1 Alba a informat Biroul Electoral Central cu privire la cele constatate şi pentru a se consulta cu privire la decizia ce va fi luată în acest caz.

"A fost o eroare materială de scriere a numărului circumscripţiei electorale pe ştampila de control. S-a luat legătura de urgenţă de către BEC nr. 1 Alba cu Biroul Electoral Central", a declarat, sâmbătă seara, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului, Georgiana Jurcă.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Ştampilele de control din secţiile de votare din Alba ar fi realizate greşit, ele cuprinzând numere de la 1 la 78, în loc de 1, cifră alocată circumscripţiei electorale care formează judeţul, potrivit unui comunicat remis sâmbătă seara AGERPRES de către Departamentul de Comunicare al organizaţiei judeţene a Partidului Social Democrat (PSD).

"Cu mai puţin de 12 ore înainte de începerea alegerilor parlamentare, aflăm cu indignare că procesul electoral din judeţul Alba riscă să fie grav afectat din cauza unei erori de nepermis (...) Ştampilele de control din secţiile de votare din întreg judeţul Alba sunt realizate GREŞIT. Astfel toate ştampilele de control care ar trebui să cuprindă numărul 1 alocat circumscripţiei electorale care formează judeţul Alba cuprind numere ale altor judeţe, mai exact sunt numerotate de la 1 la 78", se menţionează în comunicatul PSD Alba.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Social-democraţii susţin că "această greşeală materială este inacceptabilă şi poate afecta din start procesul electoral".

PSD Alba solicită, potrivit comunicatului citat, tuturor autorităţilor implicate în procesul electoral să asigure, duminică, o corectă desfăşurare a alegerilor parlamentare astfel încât votul cetăţenilor din judeţul Alba să nu fie viciat în nici un fel.

"Insistăm ca autorităţile care au atribuţiuni în domeniul tehnic să ia toate măsurile pentru ca ştampilele de control să fie înlocuite astfel încât să nu existe motive ce ar putea duce la contestarea scrutinului electoral şi anularea votului oamenilor din Alba", se arată în comunicatul social-democraţilor.

REZULTATE ALEGERI PARLAMENTARE 2016. În judeţul Alba există 78 de unităţi administrative-teritoriale.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati