x close

Rezultate alegeri parlamentare. Victor Ponta a confirmat: "Călin Popescu Tăriceanu va fi președinte al Senatului"

12 Dec 2016   •   22:03
Rezultate alegeri parlamentare. Victor Ponta a confirmat: "Călin Popescu Tăriceanu va fi președinte al Senatului" Foto: gov.ro

Rezultate alegeri parlamentare. Victor Ponta a anunţat că președinte al Senatului va fi tot șeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Totodată, premierul a anunţat şi că se așteaptă ca o parte din parlamentari, cel mai probabil de la PNL, vor da târcoale Partidului Social Democrat în zilele următoare.

"Vor fi 2-3 parlamentari care luni vor vrea să fie în PSD. Președintele Senatului va fi domnul Tăriceanu. Decizia CCR din 2013 publicată în Monitorul Oficial spune foarte clar dacă un singur partid are majoritatea absolută, președintele este obligat să respecte decizia electoratului. N-aș vrea ca Iohannis să fie mai rău ca Băsescu. ", a spus Ponta la Rommânia TV.

De asemenea, fostul prim-ministru spune că președintele Klaus Iohannis e obligat să numească un premier PSD cât mai repede. Ponta a invocat articolul 103 din Constituție.

(1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.

(2) Candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului.

(3) Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati