Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord și-a lansat rachetele din tren. Imagini cu testul balistic la care Sudul a răspuns cu o rachetă lansată de pe submarin

Coreea de Nord și-a lansat rachetele din tren. Imagini cu testul balistic la care Sudul a răspuns cu o rachetă lansată de pe submarin

Coreea de Nord și-a dezvăluit sistemul de lansare a rachetelor balistice de pe calea ferată, relatează BBC.

de Adrian Iclozan    |   

Într-un clip video difuzat de mass-media de la Phenian, sunt prezentate imagini despre care propaganda regimului afirmă că înfățișează ultimul test balistic.

Clipul începe chiar cu lansarea rachetei de pe un sistem instalat într-un vagon al cărui acoperiș este rabatat.

Momentul inițierii motorului-rachetă și primele secunde ale lansării sunt filmate din mai multe unghiuri, inclusiv de la înălțime.

Secvența nu respectă cronologia firească: imagini cu lansarea sunt alternate cu un cadru în care se văd persoane în apropierea garniturii feroviare.

Sunt trei elemente care compun garnitura: două vagoane și o locomotivă. Unul dintre vagoane, ultimul, este cel unde se vede în acțiune rampa care basculează racheta în poziție verticală, în vederea lansării.

Regimul de la Phenian a lansat, miercuri dimineață, la interval de câteva minute, două rachete balistice care ar fi parcurs o distanță de 800 de kilometri înainte de a cădea în largul coastelor nord-coreene.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Mișcări războinice în Peninsula Coreea. Sudul trimite la țintă o rachetă balistică la trei ore după ce testul nord-coreean

La mai puțin de trei ore de la tirurile nord-coreene, Coreea de Sud a testat o nouă rachetă balistică lansată de pe submarin.

Nava care a servit drept platformă de lansare pentru racheta balistică este un submarin de atac de clasă Dosan Ahn Changho.

Racheta a fost lansată în timp ce submarinul se afla în imersiune.

Potrivit ministerului apărării de la Seul, ținta vizată a fost atinsă "cu precizie".

Instituția nu a oferit alte detalii despre tirul sud-coreean, ilustrat în următorul video și la care a asistat și președintele Moon Jae-in.

Dezvoltarea de armament, inclusiv rachete balistice, a accelerat în această țară care încearcă să devină mai puțin dependentă de Statele Unite și mai prevăzătoare în ceea ce privește programul balistic din Coreea de Nord.

Coreea de Sud, a șaptea țară din lume care lansează rachete de pe submarin

CNN amintește că în luna mai președinții american și sud-coreean au convenit să pună capăt acordului bilateral de 40 de ani care limita raza și încărcătura rachetelor sud-coreene.

Decizia de atunci a fost calificată de Phenian drept "un act ostil și deliberat" al Washingtonului și a promis să răspundă conform principiului contramăsurilor.

Prin lansarea efectuată miercuri, Coreea de Sud devine a șaptea țară din lume care testează cu succes rachete balistice cu lansare de pe submarin.

Celelalte state sunt și deținătoare de arme nucleare însă Seulul nu are astfel de capabilități.
 

Subiecte în articol: Coreea de Nord rachete balistice tren
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi