Antena 3 CNN Actualitate Cristian Tudor Popescu: În Românica, până și corupția e roasă la temelie de ridicol și țopârlănie

Cristian Tudor Popescu: În Românica, până și corupția e roasă la temelie de ridicol și țopârlănie

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu comentează, într-un editorial pe Republica.ro, declarațiile celor din Comisia SRI care au spus că nu știu încă dacă facturile și chitanțele prezentate de fostul general SRI Florian Coldea sunt autentice.

CTP lansează cu această ocazie și un set de întrebări legat de cazul Coldea-Ghiță.

''O cauză deosebit de importantă a căderii lui Ceaușescu a fost faptul că securiștii nu puteau să aibă mașini occidentale scumpe, nici vile cu 12 camere sau să-și petreacă concediile cu nevestele sau/și amantele în celebre resorturi de lux ale lumii. Erau situați, firește, deasupra cetățenilor de rând pentru că beneficiau, în regim de corupție domestică, de baxuri cu kent și whisky, de saci cu cafea naturală, își puteau înfunda congelatorul cu hălci de carne și își îmbrăcau nevestele cu hăinuțe made in Romania refuzate la export.

Asta în condițiile în care majoritatea simplilor cetățeni, dacă apucau niște tacâmuri de pui și surogatul de cafea din cicoare supranumit nechezol, puteau să spună că au cunoscut fericirea.

Acum, că din Ceaușescu n-au mai rămas nici oasele, iată că apărătorii patriei scăpară în hoteluri de 5 stele din Seișele.''

Continuarea, pe Republica.ro.
 

Subiecte în articol: ctp Florian Coldea SRI Sebastian Ghita
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM