Antena 3 CNN Politică Cioloş ia în calcul să părăsească coaliţia de guvernare. "Nu putem să ajungem la sfârșitul anului fără să vedem reforme-cheie"

Cioloş ia în calcul să părăsească coaliţia de guvernare. "Nu putem să ajungem la sfârșitul anului fără să vedem reforme-cheie"

Copreședintele USR-PLUS, Dacian Cioloş, ia în calcul să iasă din coaliţia de guvernare, dacă nu se vor accelera reformele anunţate.

de Milena Niță    |   

Dacian Cioloş a declarat că, în cazul în care nu sunt accelerate reformele promise în campania electorală, este posibilă o astfel de ieşire de la guvernare, potrivit digi24.ro.

Totodată, Cioloş a anunţat că după congresul USR-PLUS de la toamnă, vor face o analiză internă privind activitatea tuturor ministerilor.

Cioloş: "Nu vom accepta un statut de parteneri juniori la guvernare"

"Noi am intrat la guvernare ca sa guvernăm, iar a guverna, în momentul de faţă, înseamnă a reforma, iar noi nu vom accepta un statut de parteneri juniori la guvernare", a atras atenţia copreşedintele USR-PLUS.

De asemenea, Cioloş a vorbit şi de o evaluare a miniştrilor.

"Cu siguranță, în toamnă o să ne facem propria noastră evaluare, și a miniștrilor noștri și a felului cum evoluează echipa pe care am trimis-o în Guvern. Va fi după congres.

Va trebui o evaluare în coaliție a guvernului, ca atare, nu doar a unor miniștri", a mai spus europarlamentarul.

Liderul USR-PLUS a mai adăugat că va sosi momentul, "în prima jumătate a anului viitor", când formaţiunea va decide dacă mai merita să rămână în coaliția de guvernare.

Dacian Cioloş: "În toamnă o să ne facem propria evaluare a miniștrilor noștri"

"În ce ne privește, politic suntem gata să ne asumăm tot ce am promis. Noi n-am făcut promisiuni degeaba, nu acceptăm statut de juniori la guvernare, trebuie să livrăm ceea ce ne-am asumat în campania electorală", a punctat Cioloș.

"Nu putem să ajungem la sfârșitul acestui an fără să vedem lansate niște reforme-cheie", a încheiat europarlamentarul.
 

Subiecte în articol: Dacian Cioloş guvernare reforme
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta