Antena 3 CNN Externe Franța, operațiune de contraspionaj ”remarcabilă”: șase spioni ruși, demascați și expulzați

Franța, operațiune de contraspionaj ”remarcabilă”: șase spioni ruși, demascați și expulzați

Franța a decis să expulzeze șase spioni ruși care au funcționat sub acoperirea ambasadei lor la Paris și ”ale căror activități s-au dovedit a fi contrare intereselor naționale”, a declarat luni Ministerul de Externe. Operațiunea prin care au fost descoperiți a fost caracterizată ca fiind remarcabillă.

de Cerasela Stafie    |   

”În urma unei investigații foarte îndelungate, Direcția Generală de Securitate Internă (DGSI) a dezvăluit duminică, 10 aprilie, o operațiune clandestină desfășurată de serviciile de informații ruse pe teritoriul nostru. Șase agenți ruși care operează sub acoperire diplomatică (...) au fost declarați persona non grata”, se arată într-un comunicat.

„În lipsa ambasadorului rus, adjunctul a fost chemat în această seară pe Quai d'Orsay (sediul ministerului de Externe) pentru a fi informat cu privire la această decizie”, a mai transmis Ministerul de Externe, potrivit LeFigaro.

Ministrul de Interne Gérald Darmanin a lăudat activitatea contraspionajului francez: ”operațiune de contrainformații remarcabilă!” 

”Bravo agenților DGSI care au împiedicat o rețea de agenți clandestini ruși. În umbră, DGSI veghează asupra intereselor noastre fundamentale”, a scris el pe Twitter.

Parisul anunțase deja, cu o săptămână în urmă, expulzarea a 35 de diplomați ruși, repetând formula conform căreia activitățile lor erau ”contrare” intereselor franceze și precizând că sancțiunea se înscrie într-o ”abordare europeană”. Ministerul de Externe a declarat că cei șase spioni au fost adăugați pe această listă anterioară.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște