Antena 3 CNN Actualitate În ce constă "botezul cailor'', tradiţie în zi de Bobotează

În ce constă "botezul cailor'', tradiţie în zi de Bobotează

Astăzi, în zi de Bobotează, are loc așa-numita tradiție a botezului cailor. Vorbim despre o tradiție de peste 100 de ani care a fost reînviată în anul 2019, la Comarnic.

de Cristi Georgescu    |   

"Botezul cailor" este unul dintre obiceiurile de Bobotează. 

De Bobotează, pe 6 Ianuarie 2022, la Comarnic se organizează cea de-a treia ediție a "Botezului Cailor", o tradiție veche de peste 100 de ani, reînviată în 2019, după sărbătorirea Centenarului Marii Uniri.

Înscrierea la competiția de la Comarnic tocmai s-a încheiat.

Concursul este organizat de Asociația Crescătorilor de Animale Comarnic și susținut de Primăria Comarnic.

După botezul tradițional al cabalinelor, săvârșit de preoți la biserică, atelajele hipo se vor îndrepta în alai, de la intersecția Pieței Comarnic, spre nord, către zona de concurs: prund-Maicanu. Perioada de înscrieri în competiție s-a încheiat la ora 10.00, oră la care a început prima probă a concursului hipic, cea de frumusețe.

Concursul a continuat cu proba de tracțiune dublu, la orele 10.30. Ulterior va fi o altă probă, cea de tracțiune simplu, la orele 13.00.

Festivitatea de premiere va avea loc la orele 15.30.

Vor fi menținute în concurs atât proba de frumusețe, cât și "premiul crescătorului". În plus, anul acesta Festivalul Ecvestru "Botezul Cailor" va fi completat cu expoziții de oi și câini de stână, organizate de crescătorii de animale din localitatea noastră.

Subiecte în articol: Botezul cailor Boboteaza comarnic
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs