Antena 3 CNN International News Israelul nu va fi folosit de Rusia pentru a ocoli sancțiunile impuse de Occident, anunță ministrul afacerilor Externe

Israelul nu va fi folosit de Rusia pentru a ocoli sancțiunile impuse de Occident, anunță ministrul afacerilor Externe

Ministrul Afacerilor Externe al Israelului, Yair Lapid, a promis, luni, că Israelul nu va fi folosit ca o modalitate prin care rușii să ocolească sancțiunile occidentale.

de Cerasela Stafie    |   

Aflat într-o vizită oficială în Slovacia, Lapid a reiterat că Israelul condamnă invazia Ucrainei de către Rusia, adăugând că țara sa va ”face tot posibilul pentru a sprijini eforturile de mediere”.

”Israelul nu va fi o cale de a ocoli sancțiunile impuse Rusiei de Statele Unite și alte țări occidentale. Ministerul Afacerilor Externe coordonează problema împreună cu parteneri, inclusiv Banca Israelului, Ministerul Finanțelor, Ministerul Economiei, Autoritatea Aeroporturilor, Ministerul Energiei și alții”, a afirmat Lapid.

Comentariile lui Lapid vin la două zile după ce subsecretarul de stat pentru afaceri politice al Departamentului de Stat al SUA, Victoria Nuland, a cerut Israelului să pună în aplicare sancțiuni.

Nuland a spus că cere ”fiecărei democrații să ni se alăture în sancțiunile financiare și de control al exporturilor pe care le-am impus lui Putin. Cerem acest lucru și Israelului. Printre altele, nu vrei să devii ultimul refugiu pentru banii murdari care alimentează războaiele lui Putin”.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are