Antena 3 CNN Actualitate Israelieni, blocați pe Aeroportul Otopeni: 'Trebuie să așteptăm două zile în aeroport ca să ne întoarcem acasă'

Israelieni, blocați pe Aeroportul Otopeni: 'Trebuie să așteptăm două zile în aeroport ca să ne întoarcem acasă'

Mai mulți pasageri ai unei curse de la Tel Aviv, care a aterizat la prânz pe Otopeni, sunt ținuți în incinta aeroportului pentru că nu au documentele necesare pentru a intra în România. În acest moment, țările membre ale Uniunii Europene nu primesc cetățeni ai unor țări non-UE, granițele externe ale comunității fiind închise.

Oamenii spun că este pentru prima oară când se întâmplă așa ceva și dau vina pe autorități că nu au comunicat eficient condițiile de acces în țară, în contextul pandemiei.

”Am ajuns la ora 14:20, cu firma Wizz Air, suntem zece persoane la control pașapoarte, nu avem cetățenie română, avem pașaport israelian și spun că nu avem voie să intrăm în țară.

Când am făcut rezervare la zbor nu a scris nicăieri că e vreo problemă. Nu ne lasă pentru că noi suntem turiști și nu avem viză de ședere și nici cetățenie.

Trebuie să așteptăm la aerport, aproape două zile, până la următoarea cursă spre Israel. Nu am reușit să iau legătura cu Ambasada sau Consulatul”, a spus Ina Hlpir, unul dintre israelieni.

Reacția Wizz Air

„Pentru ca Wizz Air să continue să opereze zboruri esențiale pentru pasagerii care au nevoie să călătorească în această perioadă, compania operează un serviciu limitat din cauza restricțiilor de călătorie existente în acest moment, ce restrâng circulația pasagerilor. Le recomandăm ferm pasagerilor să contacteze autoritățile responsabile pentru detalii precise și pentru a li se confirma eligibilitatea și condițiile de călătorie. Wizz Air le reamintește tuturor pasagerilor că sunt responsabili de cunoașterea condițiilor de călătorie legate de țara de destinație înainte de călătorie”, au transmis reprezentanții Wizz Air.

Subiecte în articol: Otopeni Israel Tel Aviv
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor