Antena 3 CNN Actualitate Mare atenție ce consumați! Dacă tăiați roșiile așa, vedeți dacă sunt toxice sau nu - Detaliul care face diferența

Mare atenție ce consumați! Dacă tăiați roșiile așa, vedeți dacă sunt toxice sau nu - Detaliul care face diferența

<1 minut de citit Publicat la 09:35 30 Mai 2019 Modificat la 09:35 30 Mai 2019

Goana după profituri rapide îi determină pe mulţi dintre legumicultorii din România să găsească soluţii pentru forţarea culturilor şi grăbirea recoltei, astfel încât să ia faţa concurenţei.

Specialiştii în horticultură spun că această practică, dacă se bazează pe folosirea unor chimicale, are ca efect nu numai deprecierea legumelor, ci şi îmbolnăvirea gravă a consumatorilor. Mulţi români preferă să plătească în plus la piaţă, doar să ştie că achiziţionează tomate produse strict pe teritoriul ţării. Specialiştii avertizează că faptul în sine de a fi autohtone nu reprezintă neapărat şi o garanţie a purităţii produselor. De la o vreme, au apărut tot mai multe semnale de alarmă în spaţiul public care vizează obiceiul unor legumicultori români de a forţa coacerea tomatelor cu chimicale, pentru a le valorifica timpuriu, la preţuri foarte mari, scrie Adevărul.
 

Citește mai multe din Actualitate
» Citește mai multe din Actualitate
TOP articole