Antena 3 CNN Actualitate Social Mărturii șocante făcute de mama unui bebeluș infestat cu stafilococ auriu. Medicii au ascuns până la externare situația

Mărturii șocante făcute de mama unui bebeluș infestat cu stafilococ auriu. Medicii au ascuns până la externare situația

Mărturii şocante făcute de mama unui bebeluş infectat cu stafilococ auriu. 

Femeia spune că medicii i-au ţinut ascuns până la externare faptul că bebeluşul ei are un abces la coapsa dreapta și că micuțul a fost infectat cu stafilococ auriu. 

A văzut rana bebeluşului abia cand a ajuns acasa, iar cand a cerut explicaţii, doctorii i-au spus că rana copilulu a fost generata de faptul ca a stat înfășat, a mai spus femeia.

Citește și: Internările în Maternitatea Giulești, oprite. Spitalul se va închide treptat, pentru curățenie și dezinfecție

“Copilul a fost născut pe 5 noiembrie și externat trei zile mai târziu. În timpul acesta am stat doar la maternitate, eu având acces la fiecare trei ore, pentru alăptat. Nu l-am văzut dezbrăcat decât miercuri, când am vorbit cu neonatologul. Avea niste bubițe, ca niște coșulețe.

Mi s-a spus că sunt de la căldură, pentru ca a stat înfășat. Acasă, bubițele s-au înmulțit, s-au făcut mai mari, și cu puroi. La controlul de șapte zile, mi s-a spus că nu e nimic grav și că trebuie să le șterg cu compresă sterilă și betadină, că trec singure.

În zilele următoare am văzut la piciorul drept, în locul unde a fost făcut vaccinul, o mare inflamație. Așa am ajuns la Grigore Alexandrescu. Unde a fost operat sub anestezie totală, a stat la terapie intensivă, urmează tratament cu antibiotice. Suntem în continuare pe secția de chirurgie. Eu nu am în corp acest stafilococ, mi-au fost luate probe din lapte, deci clar nu l-a luat de la mine.

Imediat după ce ne-am externat noi, o mămică din același salon s-a internat aici cu fetița, cu stafilococ auriu. Și încă vreo două de pe același etaj. La Giulești se stia deja și au mutat dintr-o dată tot etajul 1 la 2 pentru «curățenie». Este foarte urât să te trezești că bebelușul tău de nici trei săptămâni este în pericol, din cauza altor persoane.

Diagnosticul este abces coapsa dreaptă (postvaccinal), plus confirmarea infectării cu stafilococ. E prezent în nas, faringe și plaga de la abces. Noi vom încerca să mergem mai departe, la autoritățile competente”, 

Paisprezece bebeluşi născuţi la Maternitatea ''Panait Sârbu'' au fost trataţi la Spitalul de copii "Grigore Alexandrescu", dintre aceştia 12 fiind depistaţi cu stafilococ auriu meticilino rezistent în diferite culturi, se arată într-un comunicat al unităţii medicale. 

 

Subiecte în articol: marturii medici
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania