Antena 3 CNN Externe Primarul din Mariupol: orașul a devenit "noul Auschwitz". Armata rusă arde cadavrele celor ucişi

Primarul din Mariupol: orașul a devenit "noul Auschwitz". Armata rusă arde cadavrele celor ucişi

Primarul din Mariupol, cel mai bombardat oraș din Ucraina, declară că zona a devenit "noul Auschwitz". Acesta acuză Rusia că a deschis crematorii mobile în oraș pentru a distruge dovezile privind uciderea civililor.

de Silvia Preda    |   

"Au transformat întregul nostru oraș într-un lagăr al morții. Din nefericire, analogia sinistră capătă din ce în ce mai multă confirmare. Aici nu mai suntem în Cecenia sau Alep. Acesta este noul Auschwitz și Maidanek", scrie Vadym Boychenko pe Facebook.

El a spus că estimările de acum o săptămână sugerau că 5.000 de persoane au fost ucise în orașul portuar din sudul țării, dar că, având în vedere dimensiunea comunității și nivelul de distrugere, ar putea fi vorba de "zeci de mii" de victime.

În oraș locuiau aproximativ 400.000 de persoane, dar unele au fugit înainte de invazia rusă.

Boychenko a acuzat Rusia că a deschis crematorii mobile în oraș pentru a distruge dovezile privind uciderea civililor. "Acesta este motivul pentru care Rusia nu se grăbește să dea undă verde misiunii turcești și altor inițiative pentru a salva și evacua complet Mariupol", a spus el.

Potrivit primarului, persoane care colaborează cu Rusia colectau și ardeau cadavrele locuitorilor din Mariupol.

Război în Ucraina | Zece clădiri înalte sunt în flăcări după atacul armatei ruse în regiunea Luhansk

Cel puțin 167 de copii au fost uciși în timpul invaziei rusești în Ucraina, dar acest număr este probabil mai mare, a declarat miercuri președintele ucrainean Volodomir Zelenski într-un discurs în fața parlamentului irlandez.

Subiecte în articol: Război Ucraina Mariupol Auschwitz
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște