Antena 3 CNN Politică PSD a depus moțiune simplă împotriva ministrului Cristian Ghinea

PSD a depus moțiune simplă împotriva ministrului Cristian Ghinea

Parlamentarii PSD au depus o moțiune simplă împotriva ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

de Laura Dinu    |   

Social democrații au depus, în urmă cu scurt timp, o moțiune simplă împotriva lui Cristian Ghinea.

Moțiunea este legată de nemulțumirea reprezentanților PSD cu privire la faptul că PNRR nu a fost dezbătut și cu celelalte formațiuni politice din Parlament, dar și de modul în care ministrul Investițiilor a reprezentat România la Bruxelles.

Mai mult decât atât, vin și nemulțumiri legate de faptul că țara noastră nu a reușit să atragă fonduri pentru industria agricolă. 

Dacă moțiunea simplă va trece de Parlament, aceasta nu atrage după sine și demisia sau demiterea ministrului, ci reprezintă un semnal de alarmă pentru acesta. 

Marcel Ciolacu anunța, în urmă cu o săptămână, că va depuse moțiunea simplă împotriva lui Cristian Ghinea. 

„Domnul Ghinea, de la Fonduri europene, ne-a deranjat un pic programul de cenzură. O să depunem întâi moțiune simplă împotriva domnului Ghinea și pe urmă moțiune de cenzură.  După ce am intrat în analiza PNRR și am văzut că se încalcă legea grosolan, un conflict de interese, în care companii fac programele naționale ale Guvernului României. Este inacceptabil așa ceva. Dacă cei de la UDMR și de la PNL doresc să susțină în continuare un ministru cu un potențial infracțional, îi invit să facă acest lucru la moțiunea simplă”, spune Marcel Ciolacu.

Subiecte în articol: PSD motiune simpla Cristian Ghinea
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor