Antena 3 CNN Actualitate Putin a anulat un decret care garanta suveranitatea Republicii Moldova în problema transnistreană

Putin a anulat un decret care garanta suveranitatea Republicii Moldova în problema transnistreană

Vladimir Putin a anulat marți, un decret care garanta respectarea suveranității, integrității teritoriale și a neutralității Republicii Moldova în stabilirea statului special al Transnistriei.

de Ştefan Petrică    |   

Președintele rus, Vladimir Putin, a semnat decretul de marți imediat după discursul susținut la un an de la declanșarea invaziei în Ucraina.

”În scopul asigurării intereselor naționale ale Federației Ruse și în legătură cu schimbările profunde care au loc în relațiile internaționale, decid:

1. Se anulează decretul 605/2012 privind măsurile necesare pentru realizarea strategiei de politică externă a Federației Ruse. Prezentul decret intră în vigoare la data semnării”, se arată în document.

2. Prezentul Ordin intră în vigoare începând cu data semnării acestuia."

Decretul a fost semnat inițial de către liderul de la Kremlin, în prima zi a noului mandat din 2012.

Citeşte şi: Joe Biden, mesaj puternic de la Varșovia: "Mândru să fiu alături de Maia Sandu și de poporul din Republica Moldova! Putin va trebui să-și tempereze pofta de noi teritorii!"

Documentul trasa direcțiile de politică externă și relații internaționale ale țării.

Presa de la Chișinău notează că anularea acestei prevederi ar însemna ca Federația Rusă nu mai respectă suveranitatea, integritatea teritorială și statutul neutru al Republicii Moldova în privința problemei transnistrene.

Așa zisa Republică Moldovenească Nistreană se află sub controlul direct al Federației Ruse. Pe teritoriul ei se află câteva mii de soldați ruși și cel mai mare depozit de muniție din estul Europei, la Cobasna.
 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept