Antena 3 CNN Actualitate Locale Râul Someş, transformat în groapă de gunoi în zona Floreşti: "Oamenii trăiesc un coşmar"

Râul Someş, transformat în groapă de gunoi în zona Floreşti: "Oamenii trăiesc un coşmar"

Râul Someş a fost transformat în groapă de gunoi în dreptul comunei Floreşti, din judeţul Cluj. Autoritățile spun că au luat măsuri împotriva celor care aruncă gunoaiele pe malul râului, dar la câteva zile malurile se umplu iar de deşeuri.

de Georgiana Adam    |   

Pentru a stopa fenomenul s-au pus camere de supraveghere. Pe o rază de 200 de metri, verdele malurilor râului Someş aproape că nu se mai observă.

Gunoaiele acoperă tot, iar mirosul este insuportabil.

"Sunt scurgeri, sunt deşeuri de la animale, care se scurg direct în Someş plus o parte din pet-uri, deşeuri menajeje care se văd cu ochiul liber", a declarat Bogdan Pivariu, primarul din Floreşti.

Priveliștea este dezgustătoare, iar cei care locuiesc în zonă spun că trăiesc un coşmar.

Primarul comunei a asigurat locuitorii că regulile vor fi înăsprite.

"Am aplicat amenzi de aproximativ 500.000 de lei. S-a mers până la confiscare de maşini, am amplasat camere în zonele pe care le-am considerat sensibile. În continuare, suntem în proces de a amplasa camere, de a curăţa şi de a găsi soluţii de a corecta acest tip de comportament pe care nu ni-l dorim", a mai explicat primarul Bogdan Pivariu.

Deșeurile care ar trebui să se afle la reciclat se înmulțesc pe malurile râului Someş şi, de fiecare dată când creşte debitul, sunt luate de apă şi duse în localităţile din aval.

Doar la sfârşitul lunii octombrie autoritățile au adunat 114 tone de gunoaie.

Subiecte în articol: floresti Cluj râul Someş
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!