Antena 3 CNN Externe "Rusia își dorește cu disperare un război împotriva Occidentului" | Ultima amenințare nucleară a Moscovei, descifrată de analistul militar Radu Tudor

"Rusia își dorește cu disperare un război împotriva Occidentului" | Ultima amenințare nucleară a Moscovei, descifrată de analistul militar Radu Tudor

Rusia a lansat, printr-unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai lui Vladimir Putin, un avertisment direct către Statele Unite ale Americii.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

"Politicienii americani, prinși în capcana propriei lor propagande, rămân încrezători că, în cazul unui conflict direct cu Rusia, Statele Unite sunt capabile să lanseze un atac preventiv cu rachete, după care Rusia nu va mai putea răspunde.

Este o prostie foarte periculoasă. Rusia este răbdătoare și nu intimidează pe nimeni cu avantajul său militar, însă are arme moderne, unice, capabile să distrugă orice adversar, inclusiv Statele Unite, în cazul unei amenințări la adresa existenței sale", a declarat Nikolai Patrușev (foto, stânga), secretar al Consiliului de Securitate al Federației Ruse pentru ziarul Rossiyskaya Gazeta.

Analistul militar și realizatorul TV Radu Tudor crede că mesajul oficialului rus este destinat, cu precădere, propagandei ruse și consumului intern.

Pe de altă parte, astfel de mesaje arată că Rusia a redevenit Uniunea Sovietică, apreciază jurnalistul.

Citește și: Rusia lansează în largul coastelor Japoniei rachete ce pot fi echipate cu încărcătură nucleară

"Rusia, din păcate, își continuă retorica amenințătoare la adresa întregului spațiu aliat al libertății și al democrației. Trebuie să fim avertizați că Rusia nu a declanșat război doar Ucrainei.

Rusia își dorește cu disperare un război la adresa Occidentului, deși niciun stat membru NATO sau al Uniunii Europene nu a amenințat vreodată Rusia (...) deși această manipulare ordinară de tip sovietic făcută de Nicolai Patrușev servește doar propagandei interne, doar pentru prostirea și păcălirea rușilor de rând.

Nu există niciun fel de dorință, niciun fel de plan, niciun fel de mesaj agresiv din partea Occidentului la adresa Rusiei. Nu și-a dorit nimeni, niciodată, nici să invadeze, nici să desființeze Rusia. Dimpotrivă, noi ne-am dorit aici, la NATO, o Rusie predictibilă, stabilă, dar, dacă se poate, și democratică. Asta e ceva mai greu. 

Pe de altă parte, s-a dovedit că ne-am înșelat în acești 32 de ani, când am crezut că Rusia poate fi o țară civilizată, normală, cu care poți avea un dialog.

Radu Tudor: "De la un punct încolo, Rusia a redevenit Uniunea Sovietică"

De la un moment dat încolo, Rusia a redevenit Uniunea Sovietică, cu tot ceea ce înseamnă amenințări, inclusiv la adresa României, în mod explicit, dar și cu această retorică absolut aberantă și extrem de periculoasă, cum că ei ar putea ataca și teritoriul Statelor Unite.

Să fim avertizați că Moscova rămâne cel mai mare pericol la adresa lumii libere și civilizate și trebuie să luăm în serios orice mișcare militară pe care o face. Trebuie să-i supraveghem 24 din 24 pentru a preveni orice surpriză care poate fi periculoasă pentru noi", a spus Radu Tudor.

El a comentat și informația apărută în presa internațională, potrivit căreia președintele rus ar părăsit reședința în care trăiește alături de presupusa sa parteneră, Alina Kabaeva și de copiii lor, și a preferat să se mute la Kremlin din motive de securitate.

Aparent, chiar președintele Chinei, Xi Jinping, a fost găzduit în apartamentele de la Kremlin cu ocazia vizitei pe care a efectuat-o recent la Moscova.

Radu Tudor: "Putin se teme pentru viața lui"

"Am făcut și eu o comparație, atât cât am putut, și cu sursele pe care le-am avut, a locațiilor în care s-a aflat Vladimir Putin de când a început acest război ilegal și neprovocat al Rusiei în Ucraina. Sunt șase-șapte locuri diferite în care Vladimir Putin se mută, în diverse buncăre, în diverse locații.

Cu siguranță, este speriat, se teme pentru viața lui. Probabil își imaginează că ar putea să existe un complot la vârful puterii în Rusia pentru a-l înlătura și pentru a se stopa acest derapaj incredibil al Moscovei, care poate duce inclusiv la prăbușirea economică și socială a acestui stat.

Pe de altă parte, măsurile de securitate impun o schimbare periodică a locației, pentru ca demnitarul respectiv să nu fie vulnerabil, să nu se poată anticipa poziția în care se află, să se evite atentatele la viața lui.

Sunt două chestiuni: una ține de paranoia lui Putin, alta ține de niște măsuri clasice de protecție și pază pentru un demnitar.

Vom vedea, cât de curând, că îi va primi, din nou, la masa aceea lungă de 50 de metri, pe toți cei cu care vrea să vorbească, el stând la o distanță foarte mare de orice interlocutor, pentru că se teme de moarte", a conchis analistul militar. 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște