Antena 3 CNN Externe Kremlinul anunță că exercițiile nucleare supervizate de Putin și Lukașenko s-au încheiat cu succes

Kremlinul anunță că exercițiile nucleare supervizate de Putin și Lukașenko s-au încheiat cu succes

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat sâmbătă startul exercițiilor nucleare strategice.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Presa rusă de stat a anunțat sâmbătă, după orele prânzului, începerea acestor operațiuni în care sunt lansate rachete balistice și de croazieră într-un demers menit să testeze fiabilitatea armelor nucleare și nenucleare ale Rusiei.

Președintele belarus Aleksandr Lukaşenko, aflat la Moscova, a asistat alături de Putin la desfășurarea exercițiilor din centru de comandă de la Kremlin.

Agenția de stat RIA a publicat imagini despre care a spus că reprezintă testarea încununată de succes a unei rachete hipersonice Kinzhal, lansată împotriva unei ținte terestre.

Ulterior, Kremlinul a precizat că “toate rachetele și-au atins țintele, confirmându-și obiectivele de performanță”.

Potrivit autorităților ruse, la exerciții au participat submarine nucleare și bombardiere Tu-95 și fost lansată o rachetă balistică intercontinentală.

Presa internațională notează că este vorba de o nouă etalare de forță din partea Rusiei, în contextul tensiunilor cu Ucraina.

În ultimele luni, militarii ruși au efectuat o serie de exerciții, în cadrul cărora peste 150.000 de soldați au fost concentrați la frontiera ucraineană, în nord, sud şi est

Reuters amintește că Vladimir Putin şi alți oficiali ruşi de rang înalt menționează adesea faptul că Rusia este, alături de Statele Unite, una din cele mai mari puteri nucleare din lume.

Putin și Macron discută duminică la telefon

Președintele rus și omologul său francez vor discuta telefonic, duminică, transmite agenția rusă de stat RIA.

Emmanuel Macron a devenit cel mai frecvent interlocutor internațional al lui Vladimir Putin în ultima vreme: în afara de vizita lui Macron la Kremlin, când cei doi au fost despărțiți de o celebră - de-acum - masă albă de șase metri, șefii de stat francez și rus au mai dialogat sâmbăta trecută.

În aceeași zi a avut loc, de asemenea, ultima discuție telefonică între Joe Biden și Vladimir Putin, care nu a adus elemente semnificative în detensionarea crizei de la frontiera Ucrainei.

În timpul conferinței de presă susținute la Moscova alături de Putin, Macron a spus că aceia care cred în viitorul Europei trebuie să țină cont de Rusia.

Foto: rachete balistice OTR-21 Tocika lansate în Belarus, în execuțiile comune cu Rusia, 15 februarie 2022

Subiecte în articol: Vladimir Putin Emmanuel Macron
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept