Antena 3 CNN Actualitate Inedit Șarlatan a fost adoptat de un politician. Cine e noul stăpân al calului care a slujit ani de zile Jandarmeria Română

Șarlatan a fost adoptat de un politician. Cine e noul stăpân al calului care a slujit ani de zile Jandarmeria Română

Șarlatan, calul de 18 ani al Jandarmeriei, are un nou stăpân.

de Cristina Ştefan    |   

Cu un istoric personal care include participarea la competiții și defilarea pe sub Arcul de Triumf, calul a fost adoptat de deputatul liberal Adrian Cozma.

"Va ajunge la un centru frumos, unde copii îl vor putea admira și vor putea face echitație alături de el", a spus Cozma.

Șarlatan a ajuns deja la ferma din Satu Mare a deputatului PNL, unde i-a fost pregătit grajdul personal și un manej amenajat după ultimele standarde in domeniu.

Plutonierul Sergiu Mihail Lăsteanu s-a ocupat de Șarlatan încă de când acesta avea un an și mărturisește că e un cal special.

"Te pup și să-ți meargă bine unde vei ajunge", i-a spus subofițerul lui Șarlatan, la despărțire.

"Un căluț care și-a făcut treaba și care a avut o bătrânețe frumoasă, până la plecare", a comentat, la rândul său, subofițerul Adrian Gândilă.

Șarlatan, dat în adopție după ce nu a mai putut participa la misiuni

Jandarmeria Română a decis să-l dea în adopție pe Șarlatan după ce acesta a fost retras din misiunile de ordine publică, pe considerente de vârstă.

Instituția a făcut un anunț public în acest sens la finele lunii trecute.

"Acum prietenul nostru necuvântător are nevoie de noi prieteni. Deși nu şi-a pierdut suplețea şi nici cadența, vârsta nu ii mai permite să participe la misiunile de ordine publică. Încercăm să îi găsim o nouă casă, pe cineva care să îl adopte şi să îi ofere protecție şi prietenie.

Am uitat să vă spunem un detaliu important: răspunde la numele de Șarlatan. Ați zâmbit, nu-i așa? Știe să profite de neatenția stăpânului şi să fure din buzunar morcovii pregătiți tot pentru el. Dar un lucru e sigur: nu a înșelat niciodată afecțiunea şi încrederea pe care am reușit să ni le dăruim reciproc în cei 18 ani de prietenie", au precizat reprezentanții Jandarmeriei în anunțul care a precedat adopția.

Șarlatan face parte din rasa Cal de Sport Românesc, are un temperament vioi și este bine dresat, fiind reprezentantul unei rase adaptate echitației, conform Jandarmeriei Române.

A făcut parte din Detașamentul de Cavalerie care a defilat pe sub Arcul de Triumf, de Ziua Națională a României.

A fost antrenat pentru misiuni dintre cele mai dificile și, de-a lungul anilor, a participat la numeroase operațiuni de ordine publică, dar și la competiții naționale de obstacole, organizate de Federația Ecvestră Română, la unele dintre ele reușind să se claseze pe podium.

Subiecte în articol: Șarlatan Adrian Cozma
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea