Antena 3 CNN Actualitate Semnalul de alarmă tras de Adrian Năstase. Cui îi aparține această casă

Semnalul de alarmă tras de Adrian Năstase. Cui îi aparține această casă

Adrian Năstase a publicat pe blogul său o imagine cu cea care a fost cândva casa marelui poet, dar și diplomat, Vasile Alecsandri.

În prezent, casa memorială a scriitorului este într-o stare deplorabilă, fostul premier subliniind că autoritățile centraleși cele locale au responsabilitatea de a găsi o soluție pentru a "repara această nedreptate".

"Puteti vedea din fotografia, pe care mi-a trimis-o un prieten, cum arată, in continuare, această casă. Am inteles ca acest imobil este in proprietatea unui italian, ceea ce este firesc deoarece marele om de cultură si diplomat a efectuat o importantă misiune diplomatică in Italia, unde, ulterior, a dus-o si pe Elena Negri pentru a se ingriji.

Oricum, casa a fost, la un moment dat, probabil cu speranta că se va prabusi, locul de joacă al unor copii ai străzii care citind, bănuiesc, poeziile lui Alecsandri la lumina chibritelor, i-au dat foc.

Cred insă că, desi Marea Unire este acum prioritatea absoluta a liderilor politici si culturali din România, nu ar trebui ignorată nici Mica Unire, la a cărei realizare a contribuit – si ca ministru de externe – Vasile Alecsandri", a scris Adrian Năstase.

Subiecte în articol: Adrian Nastase
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!