Antena 3 CNN Sport Tenis Simona Halep câștigă turneul lui Ion Țiriac de la Madrid

Simona Halep câștigă turneul lui Ion Țiriac de la Madrid

Simona Halep a câștigat pentru al doilea an consecutiv turneul de tenis de la Madrid, patronat de Ion Țiriac. Halep s-a impus în finală în fața Kristinei Mladenovic, în trei seturi. 

Simona Halep a început prost meciul cedând primul break, însă a revenit în final de set și s-a impus cu 7-5. Setul doi a mers mai bine pentru Simona, care a avut 2-0, dar s-a văzut apoi egalată. Cele două jucătoare au mers cap-la-cap până în tie-break, unde însă Simona Halep a cedat cu 5-7.

Mladenovic a urlat de bucurie când a reușit in extremis să salveze o minge și să facă punct pe serviciul româncei. 

Știre inițială.

 Simona Halep, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 3, a învins-o, vineri, cu scorul de 6-2, 6-3, pe sportiva letonă Anastasija Sevastova, locul 22 WTA, calificându-se în pentru a treia oară, a doua consecutiv, în finala turneului de categorie Premier Mandatory de la Madrid.

La scurt timp după victorie, Simona a declarat că se simte ca acasă în Madrid. „Mă simt minunat aici, la Madrid. O să fie o finală grea, dar sunt aici ca să dau tot ce e mai bun şi să mă bucur de tenis”.

În ultimul act, Halep o va înfrunta pe Kristina Mladenovic (Franţa), sâmbătă, de la ora 20,00 (ora României), în finala turneului WTA de la Madrid, după ce jucătoarea din Hexagon a dispus de rusoaica Svetlana Kuzneţova cu 6-4, 7-6 (4).

Românca are palmares negativ cu Mladenovic. Franțuzoaica are 3-1 în partidele cu Halep. La mijlocul lunii martie, sportiva din Constanţa a pierdut, cu 3-6, 3-6, întâlnirea din turul al treilea al turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells (SUA). Halep a câştigat doar meciul din 2015, din turul secund al turneului de la Cincinnati, cu 7-5, 5-7, 6-4. Mladenovic s-a mai impus în sferturi la Birmingham, în 2014, cu 2-6, 6-0, 7-6 (4), şi în turul I la Paris, în 2014, scor 7-6 (1), 6-4.

 Câştigătoarea Madrid Open va primi 1.043.680 de euro şi 1.000 de puncte WTA, iar învinsa din finală 511.740 de euro şi 650 de puncte.


 

Subiecte în articol: WTA Simona Halep
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni