Antena 3 CNN Actualitate Social Situație revoltătoare! România refuză repatrierea unui violator condamnat

Situație revoltătoare! România refuză repatrierea unui violator condamnat

Un bărbat scos de sub urmărire penală în Romania, a fost condamnat de un Tribunal din Germania pentru că a comis mai multe violuri. 

Autorităţile de la Berlin au cerut ca individul să fie transferat în România, însă solicitarea a fost repinsă pe motiv că nu are discernământ şi potrivit legii române, aici nu răspunde penal. 

Din acelaşi motiv, bărbatul a fost lăsat liber şi de procurorii din ţara noastră, deşi în 2010 a fost acuzat că şi-a sechestrat fosta soţie care s-a aruncat de la etajul 3 pentru a scăpa din mâinile bărbatului violent. Mai multe expertize au stabilit că bărbatul este un bolnav psihic periculos, dar cu toate acestea, procurorii maramureșeni au decis scoaterea sa de sub urmărire penală. 

Ajuns în Germania, bărbatul a violat trei femei. Fapte pentru care, în 2016, a fost condamnat şi internat într-un spital de psihiatrie, pentru a executa pedeapsa. Un an mai târziu, autoritîţile germane au cerut statului român să aprobe transferul individului în ţară, ca să-şi ispăşească pedeapsa în Penitenciar. Curtea de Apel Cluj a respins solicitarea autorităților germane pe motiv că bărbatul nu are discernământ, deci nu răspunde penal. 

În urmă cu 9 ani, individul a fost cercetat pentru că și-a sechestrat fosta soție într-un apartament din Vișeul de Sus. Femeia a murit, după ce s-a aruncat de la etajul trei, pentru a scăpa. 
 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor