Antena 3 CNN Actualitate Ștefan Mandachi și-a îngropat primul metru de autostradă din Moldova: "Nu mai găsesc nicio soluție sau cale de resuscitare"

Ștefan Mandachi și-a îngropat primul metru de autostradă din Moldova: "Nu mai găsesc nicio soluție sau cale de resuscitare"

Dezamăgit de lipsa de recție a autorităților, omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi renunță să mai spere la construirea unei autostrăzi în Moldova și pune cruce proiectului inițiat în 2019.

de Dana Musceleanu    |   

Ștefan Mandachi și-a îngropat primul metru de autostradă din Moldova și i-a pus cruce, anunțând că va funcționa pe mai departe ca ”Muzeul Primului metru de autostradă”.

Antreprenorul sucevean a pus curce - la propriu și la figurat - primului său metru de autostradă din Moldova, construit pe un teren propriu din județul Suceava, în semn de protest față de lipsa șoselelor moderne din România.

Metrul de autostradă a fost acoperit cu pământ la fix doi ani de la acțiunea care  a mobilizat o țară întreagă și a dat naștere fenomenului “#Șîeu”.

"Nu mai găsesc nicio soluție sau cale de resuscitare"

”Da, astăzi 15 martie 2021 am ”înmormântat” autostrada, întrucât nu mai găsesc nicio soluție sau cale de resuscitare. Nu-mi mai fată mintea nicio idee prin care să punem presiune pe niște ”aleși” să-și facă datoria. 

”Muzeul Primului metru de autostradă” rămâne intact și deschis tuturor vizitatorilor. Trec aproape zilnic la ”Autostrada de 1 metru”, care a devenit un fel de loc de pelerinaj. Îmi face o deosebită plăcere să vorbesc cu turiștii sau musafirii aflați în zonă. Oamenii se plimbă aici, se relaxează, fotografiază și se simt bine. Probabil, cât de curând, ca să vin în întâmpinarea vizitatorilor, voi planta copaci în tot perimetrul, și astfel vom da ființă unui parc și unor locuri umbroase. La ”autostradă” au poposit zeci de mii de români până acum și îi aștept în continuare, cu drag. Întrucât mi-a schimbat viața, nu voi schimba destinația acestui simbol niciodată.”, a scris Mandachi într-o amplă postare pe Facebook.

Subiecte în articol: Ștefan Mandachi
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Cutremur, în această dimineață, la graniță cu România!