Antena 3 CNN Externe Un studiu al Comisiei Europene susține că bucureștenii sunt mulțumiți de infrastructura pe care o au la dispoziție

Un studiu al Comisiei Europene susține că bucureștenii sunt mulțumiți de infrastructura pe care o au la dispoziție

Clujenii, locuitorii din Neamţ şi bucureştenii sunt cei mai fericiţi români.

Sunt mulţumiţi de oportunităţile din oraşele lor, de locurile de muncă pe care le au, de infrastructură, per ansamblu, de viaţa pe care o duc.

Cel puţin, aşa reiese dintr-un studiu realizat de Comisia Europeană privind calitatea vieţii în cele trei mari oraşe din ţara noastră. Centralizarea de la birou, fie el şi la Bruxelles, pare să contrazică însă realitatea din teren.

Studiul realizat de Comisia Europeană se referă exclusiv la calitatea vieţii şi arată cît de satisfăcuţi sunt oamenii în legătură cu aspecte legate de oportunităţile de ocupare a locurilor de muncă, prezenţa străinilor, transportul public şi chiar poluarea din oraşele lor. Potrivit sondajului, 83% din locuitorii Capitalei sînt foarte mulţumiţi.

Şi locuitorii din Piatra Neamţ o duc bine. Cel puţin , aşa arată studiul de la biroul Comisiei Europene. Mai mult de jumătate dintre oameni spun că găsirea unui loc de muncă nu este tocmai o problemă,iar locuinţele au preţuri rezonabile.

Clujenii ocupa primul loc în topul românilor fericiţi. Studiul indică o creştere spectaculoasă a nivelului de satisfacţie a locuitorilor din Cluj-Napoca aflaţi în căutarea unui loc de muncă, în comparaţie cu 2012. Clujul se poziţionează, de altfel, pe locul doi la nivel european în această privinţă.

Eurobarometrul pe tema "Percepțiilor privind calitatea vieții în orașele europene" este al cincilea studiu de acest tip. Datele au fost culese în perioada mai-iunie 2015.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are