Antena 3 CNN Externe Încă o țară recunoaște independența Republicii Populare Donețk

Încă o țară recunoaște independența Republicii Populare Donețk

Potrivit șefului RDP Denis Pushilin, ”statutul internațional al Republicii Populare Donețk și statutul ei continuă să se consolideze”.

de Alexandra Ionescu    |   

”Republica Populară Democrată Coreea a recunoscut astăzi Republica Populară Donețk”, a scris Pushilin pe canalul său Telegram. 

”Statutul internațional al Republicii Populare Donețk și statutul ei continuă să se întărească. Aceasta este o altă victorie pentru diplomația noastră”.

Pushilin a mulțumit RPDC pentru ”sprijinul semnificativ al oamenilor din Donbass” și și-a exprimat încrederea în dezvoltarea relațiilor bilaterale. 

"Această decizie politică va deveni baza dezvoltării ulterioare a relaţiilor în sfera economică. Parteneriatul bilateral va mări geografia comerţului pentru întreprinderile statelor noastre. Sunt sigur că vom avea o cooperare activă şi fructuoasă", a declarat şeful Consiliului. 

Reprezentanța RDP a raportat că ambasadorul RPDC a înmânat miercuri un document privind recunoașterea republicii, ambasadorului Republicii Populare Donețk în Federația Rusă. 

”Ambasadorul RPDC, Shin Hong-chul i-a prezentat ambasadorului RDP, Olga Makeeva un document privind decizia guvernului Republicii Populare Democrate Coreea de a recunoaște independența Republicii Populare Donețk”, a informat reprezentanța RDP în Rusia pe canalul său Telegram.

La întâlnire, ambasadorii au convenit, de asemenea, asupra pașilor suplimentari pentru stabilirea relațiilor diplomatice. Makeeva și-a exprimat încrederea că ”cooperarea dintre state, care a devenit oficială din acea zi, va fi productivă și reciproc avantajoasă”.

Ambasada RPDC la Moscova a confirmat că Phenianul a recunoscut RPD și LPR.

Pe 21 februarie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat recunoașterea suveranității Republicilor Populare Donețk și Lugansk. 

Pe 29 iunie, Siria a decis să recunoască independența Republicilor Populare Donețk și Lugansk. Ca răspuns, la 30 iunie, Kievul a anunțat ruperea relațiilor diplomatice cu Siria.

Subiecte în articol: Rusia razboi Ucraina Coreea de Nord donetk
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai