Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Telefoanele Xiaomi: cum funcționează și care sunt avantajele lor

Telefoanele Xiaomi: cum funcționează și care sunt avantajele lor

În prezent, smartphone-urile se găsesc într-o diversitate atât de mare, încât este aproape imposibil să nu găsești un telefon care să-ți îndeplinească toate cerințele. Piața telefoanelor mobile s-a dezvoltat extrem de mult și continuă să evolueze.

de Georgiana Adam    |   

Drept dovadă, topul celor mai bune telefoane se schimbă anual. În ultimii ani, telefoanele Xiaomi au câștigat o mare popularitate pe piața smartphone-urilor.

Bineînțeles, acest lucru s-a petrecut datorită atuurilor acestor dispozitive mobile. Dacă ești în căutarea unui telefon care asigură un raport bun calitate-preț, Xiaomi este varianta potrivită pentru tine.

Află mai multe despre cum funcționează telefoanele Xiaomi și despre avantajele pe care le oferă. 

Identitatea Xiaomi

Telefoanele Xiaomi folosesc un alt sistem de operare decât binecunoscutele – Android, iOS, Windows. MIUI este o versiune modificată a Androidului, specifică telefoanelor Xiaomi, cu un design care îl imită foarte bine pe cel al iOS.

Cu fiecare actualizare a sistemului de operare, acesta a fost îmbunătățit astfel încât să ofere o experiență cât mai plăcută utilizatorilor. Practic, MIUI este proiectat pentru a fi ușor de utilizat, rapid și stabil.

În plus, acesta poate fi personalizat după preferințe, cu ajutorul temelor. 

Seriile de telefoane Xiaomi

Telefoanele Xiaomi se găsesc într-o mare varietate. Acestea se clasifică în cinci serii principale – Mi, Mi Note, Mi Max, Mi Mix, Mi A. 

Mi

Smartphone-urile Xiaomi Mi alcătuiesc seria de bază a celor de la Xiaomi. Anual, este lansat un nou smartphone care face parte din această serie.

Cel mai nou model din această categorie este Xiaomi Mi 11 (Pro, Ultra și Lite). 

Telefoanele din seria Mi sunt cele mai bune dispozitive de la Xiaomi, fiind asemănătoare cu seria Galaxy S de la Samsung. 

Totuși, este important de știut că Xiaomi a renunțat la denumirea „Mi”. Așadar, următoarele telefoane lansate în această serie se vor numi simplu „Xiaomi” urmat de număr (spre exemplu, Xiaomi 12 și nu Xiaomi Mi 12). 

Mi Note

Deși în cazul altor mărci de telefoane denumirea „Note” anunță o variantă superioară de smartphone, în cazul Xiaomi telefoanele din seria Mi Note sunt inferioare celor din seria Mi.

Totuși, există și excepții. Spre exemplu, Xiaomi Mi Note 10 Pro are specificații mai bune decât Mi 10 Lite. 

Cele mai recente modele din această serie sunt Mi Note 10 și Mi Note 10 Pro. 

Mi Max și Mi Mix

Xiaomi Mi Max este o serie care deși nu excelează la capitolul specificații și are un design clasic dispune însă de baterii foarte durabile. 

Mi Max 3, spre exemplu, are o baterie de 5.500 mAh. De câțiva ani, nu au mai fost lansate modele noi în aceste serii. În schimb, seria Mi Mix este caracterizată de inovație, Mi Mix Fold fiind un telefon pliabil. 

Mi A

Seria de telefoane Xiaomi Mi A funcționează cu sistemul de operare Android One, în loc de MIUI. Aceste telefoane sunt perfecte pentru iubitorii de hardware Xiaomi, care nu agreează însă sistemul de operare MIUI. 

Avantajele telefoanelor Xiaomi

Xiaomi se bucură de o mare popularitate tocmai datorită avantajelor pe care le oferă utilizatorilor:

Prețuri accesibile

Multe modele de telefoane Xiaomi oferă specificații puternice, comparabile cu cele ale competitorilor săi de top, precum și un design asemănător.

În același timp, acestea au un preț mult mai accesibil, majoritatea având prețuri de sub 2.000 de lei. Vânează ofertele pentru smartphone Xiaomi de Black Friday.

Hardware de calitate

Telefoanele Xiaomi nu numai că sunt extrem de accesibile, însă raportul calitate-preț este unul foarte bun. De obicei, telefoanele ieftine au procesoare slabe.

Cu toate acestea, telefoanele Xiaomi sunt dotate cu unul dintre cele mai bune procesoare, și anume, procesoarele Snapdragon.

De asemenea, materialele din care acestea sunt fabricate denotă o bună calitate.

Cameră foto performantă

Cele mai recente telefoane Xiaomi dispun de camere foto performante. De obicei, acestea sunt prevăzute cu mai multe camere principale.

Acestea îți permit să realizezi fotografii profesionale, care se ridică la nivelul competitorilor de pe piața telefoanelor. 

Fără bloatware

Cele mai multe smartphone-uri vin la pachet cu multe aplicații pe care nici măcar nu le utilizezi și care nu pot fi dezinstalate. În același timp, acestea ocupă suplimentar memoria RAM. Acest lucru poartă numele de bloatware.

În schimb, telefoanele Xiaomi au doar câteva aplicații basic preinstalate, cum ar fi un Browser sau Notițe, care de cele mai multe ori se dovedesc a fi utile. Astfel îți poți instala doar acele aplicații care te interesează. 

Baterie durabilă

Un avantaj important al telefoanelor marca Xiaomi este faptul că bateria este durabilă. Acest lucru îți permite să folosești telefonul încontinuu timp de ore bune, fără a fi nevoie să îl încarci frecvent sau să cauți tot timpul o sursă de alimentare. 

Design elegant

Dacă ești în căutarea unui smartphone cu un design simplu și elegant, telefoanele Xiaomi cu siguranță se ridică la nivelul așteptărilor tale.

Telefoanele Xiaomi oferă multe avantaje care merită să fie luate în considerare.

Pentru că acestea se regăsesc într-o foarte mare varietate, îți recomandăm să te documentezi cu atenție și să compari specificațiile fiecărui tip atunci când îți alegi viitorul telefon mobil.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident