Antena 3 CNN Actualitate Viorica Dăncilă, despre venirea Suveranului Pontif în România

Viorica Dăncilă, despre venirea Suveranului Pontif în România

România are privilegiul să fie vizitată din nou de un Suveran Pontif, de data aceasta de Papa Francisc, la 20 de ani după vizita istorică a Papei Ioan Paul al II-lea, a declarat joi prim-ministrul Viorica Dăncilă. 

"Avem onoarea să primim, începând de mâine (vineri - n.r.), vizita în România a Sanctităţii Sale Papa Francisc. România are privilegiul să fie vizitată din nou de un Suveran Pontif, de data aceasta de Papa Francisc, la 20 de ani după vizita istorică a Papei Ioan Paul al II-lea. Guvernul României a oferit tot sprijinul pentru pregătirea acestei vizite istorice şi ne-am asigurat că instituţiile statului vor fi la datorie pentru o cât mai bună organizare şi desfăşurare a acestui important eveniment. Îl vom întâmpina pe Sfântul Părinte cu toată căldura, ospitalitatea şi deschiderea specifice poporului român", a subliniat Viorica Dăncilă, joi, în debutul şedinţei Executivului. 

Premierul a menţionat că vizita Papei Francisc are loc în perioada în care ţara noastră deţine preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene. 

"România este la nivel european un model în privinţa libertăţii religioase, a relaţiilor foarte bune între diferitele comunităţi religioase şi etnii convieţuitoare şi, implicit, o ţară cu o largă deschidere democratică şi europeană", a afirmat Viorica Dăncilă. 

Papa Francisc începe vineri o vizită apostolică de trei zile în România. Aceasta are loc la distanţă de 20 de ani de la ultima vizită a unui Suveran Pontif în ţara noastră - Papa Ioan Paul al II-lea. 

Sursă: Agerpres
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Avertizare meteo imediată cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii!