Antena 3 CNN Externe Volodimir Zelenski, discuții telefonice cu Ursula von der Leyen și Charles Michel

Volodimir Zelenski, discuții telefonice cu Ursula von der Leyen și Charles Michel

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a conversat telefonic atât cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cât și cu președintele Consiliului European, Charles Michel.

de Cerasela Stafie    |   

Liderul de la Kiev a transmis, în postări pe Twitter, că discuțiile s-au concentrat pe asigurarea centralei nucleare atacate de ruși. De asemenea, Zelenski a abordat și tema aderării țării sale la Uniunea Europeană.

”Am discutat cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Am informat-o cu privire la terorismul nuclear al agresorului. Prevenirea acesteia este sarcina noastră comună”, a scris președintele Ucrainei.

”S-a discutat despre întărirea sancțiunilor împotriva Rusiei. Pe ordinea de zi a fost și problema apartenenței Ucrainei la Uniunea Europeană”, a adăugat acesta.

Într-un mesaj separat, șeful statului vecin transmite că o discuție asemănătoare a fost purtată și cu Charles Michel: ”am continuat dialogul cu președintele Consiliului European. Sarcina noastră comună este să asigurăm Zaporojie, producția critică și infrastructura. S-au discutat modalități de implementare, precum și creșterea sancțiunilor împotriva Rusiei. Am ridicat problema apartenenței Ucrainei la Uniunea Europeană”.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate